Ake napatie treba na start auta?

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Lukas-Peca »

Kvicala_r píše:Vypadá, že dnešní auta dokonce hlídají i otáčky startéru (snad novější než OCII) a pokud se nedostanou ně nějaký nominál jednotka motor nepustí.

U dieselových aut to tak asi bude. Všiml jsem si, že moderní diesely při nešikovném rozjezdu celkem ochotně zdechají. Kde se starý motor ještě všelijak převaloval a hádal, tam to moderní auto prostě zabalí. Asi to slouží jako ochrana před poškozením od těch rázů a záškubů, co při tom vznikají.
MetalGod

#17 Příspěvek od MetalGod »

Onehdá mi u Una odešlo nabíjení, nevěděl jsem to, kontrolka nesvítila, jel jsem (a svítil) nevědomky na baterii, dokud mi to z ničeho nic nechcíplo. Na baterii jsem naměřil 5V :lol:
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#18 Příspěvek od PeteBurns »

No vidíš, a keby si to vedel, že nenabíja, tak ešte pred štartom vyberieš gumičku zo stop-ventilu a nechcíplo by to ani keby si chcel :lol:
No vidíš, a keby som to vedel, že to nebol diesel, ale benzín, tak nenapíšem takú somarinu :lol:
Naposledy upravil(a) PeteBurns dne 26 úno 2021, 00:43, celkem upraveno 1 x.
MetalGod

#19 Příspěvek od MetalGod »

Samozřejmě šlo o benzínovou patnáctistovku ;)
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
BOBOBO

#20 Příspěvek od BOBOBO »

Jo takhle dojel brácha na Cromě LPG . Až to zdechlo . No kupodivu po připojení druhého aku na káblem na asi 10 minut se to nastartovalo a ještě jsme dojeli asi 10km do servisu . No ale třeby u Feldy 1,6 jsem měl tu zkušenost , že aku s jedním vadným článkem ještě otočila , ale nechytlo . Na roztlačení , bez užití starteru se rozběhla .
rnbw

#21 Příspěvek od rnbw »

Vcera som nabijanie ukoncil pri 12,89V. Po odpojeni nabijacky asi 12,6V. Teraz rano po odomknuti auta 12,1V. Pomale nabijanie je sice pre desulfataciu dobre, ale takymto tempom to bude trvat tyzden 8O
Ruprecht

#22 Příspěvek od Ruprecht »

po připojení druhého aku na káblem na asi 10 minut se to nastartovalo a ještě jsme dojeli asi 10km do servisu

Já přejel republiku od Hodonína do Plzně na čtyři baterky :wink:
Na Nový rok to přestalo dobíjet, servisy zavřené a já potřeboval dojet, tak jsem si půjčil 3 baterky a povedlo se. Pravda, před Prahou mi výpočty přestaly vycházet, naštestí jsem měl ssebou modelářskou nabíječku, která dokázala z jednoho už použitého aku dobít druhý, taky už použitý, dojel jsem :wink:
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
BOBOBO

#23 Příspěvek od BOBOBO »

Nevrátíš , vsadím se .
Celeron

#24 Příspěvek od Celeron »

Zlatej ropnej Pažout 405. Ten nepotřeboval baterku vůbec. Kousek od Dráždan na východ mi při startu ulít mezičlánkovej spoj v baterce, napětí 0V. Jeden dobrý Lužický Srb, co dokonce uměl trochu česky, mi pomohl Pažouta nahodit přes kabely a pak jsem už bez problémů dojel těch 240 km domů.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
dvorak

#25 Příspěvek od dvorak »

No já mám zkušenost, že pokud má baterka napětí naprázdno pod 12 V, tak nenastartuji, pouze cvakání.
hajeklubos

#26 Příspěvek od hajeklubos »

Vážení Bastlíři,
před několika lety jsem začal do svých nabíječek strkat LED V-metry.
Při této příležitosti jsem koupil pro pokus také auto LED V-metr pro strčení do autozásuvky, která bývá většinou viditelná i z pohledu řidiče. Není to vůbec špatné, zvláště pro auta, která mají svou slávu dávno za sebou. Proměřil jsem ho v rozsahu 8 až 15V proti multimetru, kecalo to nejvíce o 0,2V. OK. Na 15V šel přesně. Máš nepřetržitou kontrolu jestli to nabíjí a to ve voltech. ( obvykle 14,2 až14,5V) Nevýhodou je to, že měřák je trochu pomalej. Tak,že když zastartuješ, tak hodnotu při zatížení startérem vidíš jen krátce. V případě,že ti na prvním místě blikne 8 , tak je čas to řešit. Když to zapomeneš pár dní v zásuvce, tak se nic neděje, bere to asi 20mA.
Luboš
rnbw

#27 Příspěvek od rnbw »

Tieto meraky budu velmi oblubene aj pri novych autach s "inteligentnym" dobijanim.
dvorak

#28 Příspěvek od dvorak »

Zakoupil jsem něco podobného na ebay, mimo napětí ukazuje i teplotu interieru. Při startování ale asi vypíná, nic nezobrazuje.

https://www.ebay.com/itm/DF-01-TV-2IN1- ... SwLOlfYHqw
tomasjedno

#29 Příspěvek od tomasjedno »

Co si tak vybavuji, tak v mojí Mazdě se zásuvka při startování vypíná.
hajeklubos

#30 Příspěvek od hajeklubos »

Vůbec nepochybuji,že převážná většina z vás je schopná přesvědčit zásuvku aby byla trvale pod proudem. Dalším řešením je osadit V-metr (foto) někam do panelu k šaltrpáce a připojit na stálý proud třeba radia. Já vím, do toho se moc nechce. Až nám v létě zakážou vystrčit nos za plot, tak to bude jediná možnost jak nezblbnout. A nekoukej se na tu televizi, pes je na 11
Luboš
Přílohy
V metr foto.JPG
V metr foto.JPG
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“