Podělím se o trochu informací (ale vážně jenom o trochu

). Jde otakový můj malý patlalský projekt all-in-one. Jendno RPi (respektive NanoPI - jiná verze RPi) slouží k několika účelům, mimo jiné pomocí dvou servo motorů řídí průtok vody (el mag ventily se neosvědčily, proto zkouším toto). Zatím je osazený jeden, do budoucna přibude druhý. Zatím je to v takovém praso-stavu, že to radši nikde moc neprezentuji

a stydím se i když jdu kolem toho
Jak jsem psal: 99% času, když to jenom tak monitoruje spoustu vstupů a rozhoduje se, jestli bude něco dělat nebo ne, tak to bere pár Wattů (cca 7 - 20W). Ale když se rozběhne motor, tak odběr na < 5s vyskočí na 55W, odhaduju že s druhým motorem půjde skokový odběr někam k 80W+. Proto tam zatím mám ten zdroj 12V 60W, který to zatím utáhne v pohodě. Napájecí shield této desky má psáno, že na vstupu vyžaduje 12V, proto se snažím striktně držet těch 12V, nevím, co by to udělalo, kdyby to jelo z baterie pár voltů sem, pár voltů tam. Motory taktéž.
Vím, že v práci v některých mašinách máme něco takového:
https://www.ebay.de/itm/MEAN-WELL-DBUF4 ... 4278894101
jenom od jiného výrobce. Pokud jsem se svými základními znalostmi pochopil funkci správně, tak v mašině je 10A zdroj, který 99% času stačí a nabíjí tuhle věc, ale v případě krátké špičky, kdy by odběr překročil těch jeho 10A, tak tohle ho podpoří aby se napětí udrželo a zdroj nespadl do chyby.
Proto jsem si naivně myslel, že by se dalo sehnat/zbastlit něco podobného, ale menšího, jednoduššího a levnějšího s podobnou funkcí, ale ten silnější zdroj asi bude rozumnější řešení. Zatím to vidím na něco s 12V 10A...