Tip na hodně slušnou čínskou audio hračičku za čtyři pětky

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
MetalGod

Tip na hodně slušnou čínskou audio hračičku za čtyři pětky

#1 Příspěvek od MetalGod »

Objednal jsem ze srandy BT přijímač se čtečkou karet a DO (vč. baterie CR2025). Nevěřil jsem, že to bude použitelný, kór za tyhle prachy. Ale ono to funguje komplet a zvuk je překvapivě slušnej (s16le/48kHz), a není v něm slyšet žádný škvrčení.
Jako vstup se dá použít µSD (umí vedle empétrosek a WAVu i FLAC, ale 48kHz/16b, 192kHz mi nebere :lol:), flashka, BT (hlásí se jako ZZ-BT), ale i počítač (funguje jako USB zvukovka i na Linuxu okamžitě po připojení, a to včetně řízení systémový hlasitosti dálkovým ovladačem; s paměťovkou se chová jako čtečka).
Takže má 3 režimy (indikace hlasem):
1) BT [blůčud moud] - napájení libovolným USB konektorem, výchozí režim
2) U-disk mode - napájení µUSB "Audio" a bez čehokoliv připojenýho = zvukovka, napájení "Power" + flashka = přehrávání z flashky
3) TF card mode (paměťovka) - libovolný napájení, se zasunutou paměťovkou a adekvátním obsahem na ní (jinak přepne na BT)
Režimy se přepínaj tlačítkem "Mode" na DO.

Na DO funguje horní polovina tlačítek (vč. vypnutí do STBY), mimo čísla a U/SD, RPT jsem zatím nezkoušel. Ekvalizér (EQ) taky funguje, ale je o houně.

Jo a pamatuje si po odpojení napájení, jaká skladba se z paměťovky přehrávala a v jakým čase bylo přerušeno napájení. Po jeho obnovení přehrává dál.

Výstup je stereo (sluchátka + 2x 3W do 3Ω), PulseAudio hlásí, že by to mělo mít někde 2 vstupy, ale to fakt nevím.
lsusb píše:Bus 002 Device 039: ID e5b7:0811 ZhuHai JieLi Technology JieLi BR2 (zvukovka)
——————||————— e5b7:0811 ZhuHai JieLi Technology JieLi BR21 (čtečka)

Pravděpodobně používá ovladač snd_usb_audio (a možná i snd_usb_midi).

Je to tohle udělátko. Jen mi někdo vysvětlete, jak tohle dokážou vyrobit za 4 pětky (bez DO za polovinu)?! Když vynechám DO, jsou tam 3 brouci, 5 konektorů, přijímač DO, krystal, LED a drobotiny okolo.
Přílohy
pacmd_list-sources.txt
Jak to vidí PulseAudio
(2.24 KiB) Staženo 131 x
lsusb -v.txt
288 řádků kvůli takový kravině
(6.48 KiB) Staženo 113 x
Naposledy upravil(a) MetalGod dne 23 bře 2021, 20:56, celkem upraveno 5 x.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ZdenekHQ »

Zkoušel jsi to spárovat s mobilem, co to provede?

A mimochodem, když ses tam v tom alíku hrabal, nebyl tam i "protikus"? Tj. deska, co se strčí do mašiny a pošle signál do BT sluchátek, aniž by vyžadovala nějaký velký manévry?

Dík.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
MetalGod

#3 Příspěvek od MetalGod »

Zkoušel jsem to jak se dvěma mobilama, tak i s BT USB čudlem v PC. Všechno funguje.
"Protikus" jsem teď narychlo našel tenhle.
— Winston Churchill
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Vela tychto cinskych hraciek obsahuje procesor od JieLi. Videl som to v MP3 prehravaci na microSD karty, co som dostal zadarmo k nejakemu nakupu. Prehravac po pripojeni k PC fungoval tiez ako zvukovka (vystup do sluchadiel) a aj ako klavesnica (tlacidla prehravaca).

Bluetooth audio prijimac BLS-B11 ma tiez procesor JieLi. Po uprave vidiet cez USB neexistujuci slot na karty, vstupne aj audio zariadenie:
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... 23#1109823
MetalGod

#5 Příspěvek od MetalGod »

Tady je AS20BP01407-25A4 a 2x NS8002B jako koncáky.
P. S.: Posílám sluchátkovým výstupem přes TDA2030 do bedny a hloubky to má v pořádku, to samý středy a vejšky - teda pokud se nepoužijou předvolby ekvalizéru.
— Winston Churchill
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“