Zdroj Lenovo
Moderátor: Moderátoři
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
Dává to +5 V SB i 5 V na Power On, ale při shození na zem se hlavní zdroj nezapne.
Skutečná příčina byly ty kyblíky ve startovacím zdroji.
Když jsem tam vrátil ty původní /jeden bez kapacity a jeden s 2/3 kapacity/, tak zdroj nestartoval. Vrátil jsem zpátky nově namontované LXV 1.500/10 a zdroj se v pohodě rozbíhá. Asi je tam potřeba na ten start dost energie v kýblech. To houští je tam potřeba trochu rozhrnout, jinak tam kyblíky standardních rozměrů /nad D 8mm/ nevejdou.
Schéma se mi nepovedlo nikde sehnat.
Navíc tento konkrétní je dost nepříjemně nahňácaný na nešikovném prostoru. Z toho možná pramení ten můj dojem, že je složitější, ačkoli jsou v něm součástky, které ve zdrojích běžného formátu nejsou. Nedělám s tím pravidelně, ale nějakých pár desítek zdrojů pro PC jsem už v rukou měl a nějaké funkční z těch běžnějších ještě mám, takže to srovnání je snadné.
Práci tam moc neusnadňuje ani ten silikon, držící jak židovská víra a málo místa pro všechno - bez přístupu k atypickým rozměrům elytů je v podstatě ani nelze vyměnit, běžné rozměry nevejdou.
Zdroj je udělaný slušně, ale z hlediska servisu sviňácky a nejsem si ani jistý, jestli se s nějakým servisem vůbec počítalo. Ale tohle už čtvrtstoletí dělá skoro každý, kdo chce být "výjimečný". A tak minimálně používá zákaznické rozměry i typy součástek, nebo v extrémech odbrušuje značení švábů, nebo je značí záměrně zavádějícím označením.
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
Obvykle v těchto případech je problém někde v řízení nebo těch SMD drobotinách, kterejch bývají plný desky a je nadlidskej úkol v tom něco najít, proto se zdá, že to nemá smysl vopravovat (ale výrobci zejména dražší zdroje vopravujou běžně, protože mají schémata a znalost chování zdroje, takže ví, který SMDčka zkontrolovat a najdou to - vono dyž děláš malý série 500-1000 kusů drahejch zdrojů, tak se ti těžce nevyplatí to hodit do konťáku a poslat jinej; samozřejmě střep s výrobní cenou 10 dolarů neřeší zhola nikdo).
Jako žíly mi to netrhá, dyž to nenandu, tak tady mám podobný zdroje pro Dell (eště vo chlup starší, s jednou +12V větví a nejspíš s pasivní korekcí účiníku), jsou ještě o něco menší - tak bych si jenom vyříznul vokýnko do plechu vzádu a přišrouboval to tam. Normálně to s tím nabíhá, bez dedikované grafiky i s Q8400 stačí 17 A úplně v klidu. Z nějakýho důvodu má Lenovo mřížku v samotné bedně, a pak znova mřížku na zdroji, takže jsou za sebou a maličko se stejně na krajích překrývají (a tím třeba vo 10 % zmenšujou perforace pro vyfoukávanej vzduch). Všichni ostatní v tom místě mají velkou díru, kam se umístí zdroj se svou vlastní mříží.