Kenwood KRC-895WY

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
no_-_name

Kenwood KRC-895WY

#1 Příspěvek od no_-_name »

Nemáte někdo servisní manuál k tomuhle rádiu? Když připojím +12V na vstup "ze zapalování", panel se otočí a displej jen tak slabě "žhne" a nejsou na něm žádné znaky... Když jsem panel demontoval, mechanika se otočila a displej se rozsvítil už normálně, včetně podsvícené čudlíků ale běhají po něm podivné znaky... Zajímavé ale je, že občas popmůže reset a pak je displej v pořádku. Chyba se vyskytuje jen sporadicky. S panelem přišroubovaným k mechanice se ani k těm paznakům nedostanu :) Naprosto nechápu co se děje...
no_-_name

#2 Příspěvek od no_-_name »

oprava - je to KRC-859WY
Naposledy upravil(a) no_-_name dne 29 pro 2007, 13:36, celkem upraveno 1 x.
~Nestavte se mi na odpor! - Georg Simon Ohm ~
no_-_name

#3 Příspěvek od no_-_name »

případný dotaz: neznáte někoho kdo se těmahle rádiama zabývá a pokud možno je to soukromník a ne nějaká předražená firma ?
misumi

#4 Příspěvek od misumi »

99% přerušuje plochý vodič pro otáčecí panel.Beru je od kenvuda a stojí podle modelu cca 250-1200 kč.859 jsem prodal asi 20ks je to supr model na tehdejší dobu.Po 5-10 lety provozu je to běžné.Děláme je běžně.
JeeL

#5 Příspěvek od JeeL »

Na 99% je to ten páskový vodič. Mě se stalo ,že se panel otočil a z počátku dispay zobrazoval všechny funkce ,akorát ,že už nešlo ubrat třeba volume a některé tlačítka nereagovala,vada byla právě v "kšandě" spojující display s hlavní deskou.. Většina modelů od řady 705 až po 959 používá stejný typ "kšandy" Cena cca 300.-Kč Za 200.- je Tvoje. Mám novou,akorát mé KRC859W má jiný problém (BA3917)
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

BA3917 sa da kupit.
JeeL

#7 Příspěvek od JeeL »

Ano dá se koupit ,dokonce je i náhrada v podobě BA 3918, akorát s prohozenými vývody a třetinovou cenou,jenže můj problém asi bude i někde jinde,došlo neštastou náhodou k přepolování a dávat více ,než 600.- za materiál se na tak "starý" model nevyplatí... Při dnešních cenách.. I když je to stará poctivá a kvalitní práce...
mad_zed

#8 Příspěvek od mad_zed »

Já mám KRC858W a problém jsem měl stejný.bylo to páskovým vodičem.Nešlo ubrat volume,ani vypnout rádio.Pak sem pásek opravil a jak se zas pokazil měl jsem rosypané znaky na displeji.Nový pásek jsem koupil u www.ame.cz.Asi za 300kč.Schéma ke KRC858 mám.
no_-_name

#9 Příspěvek od no_-_name »

JeeL píše: Za 200.- je Tvoje.

a kdybych ti poslal peníze na účet, poslal bys mi "dopis" ? :) Taky si myslím že by to mohlo být tím kabelem... Jak jsem ho vytáh víc, rádio poměrně "fungovalo" Mimochodem - nějaký tip jak ho tam namotat zpátky? Mám totiž trable - zapomněl jsem kolik na tý osičce bylo otoček a jestli byl kabel od desky na osičku přiveden "shora" či "odspoda"... :oops:
no_-_name

#11 Příspěvek od no_-_name »

óóó, díký pánové, je to ten kabel :) Teď už jen počkat jak se JeeL vyjádří :) Je to fajn rádio, dostal jsem ho zadarmo a líbí se mi... Na tom kabelu to poškození skoro není vidět, ale jak jsem oškrábal lak až na měď a zkusmo to přejel cínem, funguje vše jak má... Ale přecejen dám novej kabel že :lol:
JeeL

#13 Příspěvek od JeeL »

Jasně pošlu To třeba dobírkou,záleží na Tobě.Pošli mi "SZ" s adresou a tento týden to máš doma.. Všechno nej v novém roce!!!
no_-_name

#14 Příspěvek od no_-_name »

máš to tam :)

Jinak taky "šťastný a veselý" :wink:
~Nestavte se mi na odpor! - Georg Simon Ohm ~
JeeL

#15 Příspěvek od JeeL »

Zítra to máš na poště.
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“