Tesla Condor

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#136 Příspěvek od RayeR »

Tak znam i par magoru, co vozi v aute takovy trochu vykonnejsi car audio systemy, obrovskych repraku plny kufr, D-ckovy zesak o stovkach W se dnes vleze do male krabicky s vetrackem a na krmeni tam ma separe baterku z nakladadu, k tomu mozna potuneny altik na veci vykon. Ale jak to souvisi s tim, ze MBAcko je snad nejhorsi srac, co tesla vyrobila? Este spolu s nakyma MDA 20xx. To bylo tak dobry do te televize. V tech starsich TV byl modul zvuku s GD607/617, kery teda hral IMHO lip a dal se snadno predelat na zesak veciho vykonu...
EKKAR

#137 Příspěvek od EKKAR »

Nepochopils ... To nic. Přijde to možná časem ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
sinclair

#138 Příspěvek od sinclair »

Tak jo.
Sice by to chtělo trochu věčí rozhled v parametrech a jejich definicích, ale když myslíš
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od RayeR »

Tak sem ten pekelny stroj vyhrabal a pripojil trochu citlivejsi repro 94dB/W k samotnemu koncaku. Sumi to proste, ale v ramci tridy radiomgf OK. Jakmile se tam ale pripoji ten modul predzesu s korekcema, tak sum radove stoupne, takze musim dat za pravdu, ze v tomhle pripade sou na celkovym sumu MBAcka nevine a celkove to degraduje ten preamp.
hajeklubos

#140 Příspěvek od hajeklubos »

Možná by na tomto místě bylo dobré upozornit na to, že pouštět se obecně do výměny MBA810 bez osciloskopu a regulovaného zdroje s měřením U a I, pro oživení, není dobrý nápad. Tyto integrované zesilovače fakt rády kmitají. Co si vzpomínám, pomáhalo také kond M1 rovnou na nohy napájení IO, co nejkratší vývody. Viz vše to co bylo nahoře. Mimochodem tento zesilovač v Condoru hrál zvukově dost mizerně. Basovka strašná, při ubrání hlasitosti žádná. Svého Condora jsem daroval, aspoň z toho měl sběratel radost. Dávat dohromady staré mašiny je záslužná činnost, máte všichni můj obdiv.
Luboš
xsc

#141 Příspěvek od xsc »

Zesilovače s MBA810 bývaly dost stabilní. Pokud to má v daném přístroji tendenci kmitat, tak je to víc blbým návrhem desky než samotným IO. Těch se vyskytují hromady v TV, rádiích a podobně, kde s nimi problémy nebyly.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#142 Příspěvek od Hubert_79 »

hajeklubos píše:Basovka strašná, při ubrání hlasitosti žádná.

Od toho tam byla funkce "intim", bylo to v podstatě loudness. To ty basy trošku zvedlo.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
EKKAR

#143 Příspěvek od EKKAR »

hajeklubos píše:Možná by na tomto místě bylo dobré upozornit na to, že pouštět se obecně do výměny MBA810 bez osciloskopu a regulovaného zdroje s měřením U a I, pro oživení, není dobrý nápad. Tyto integrované zesilovače fakt rády kmitají. Co si vzpomínám, pomáhalo také kond M1 rovnou na nohy napájení IO, co nejkratší vývody. ...
Luboš
Tohle možná platilo a platí pro šváby MDA2010/2020 - ty na rozdíl od svejch vzorů od SGS-ATES TDA2010/2020 kmitaly hodně rády. Naproti tomu MBA810(A-AS-DAS) byl při osazení na slušně navrženou DPS stabilní jak patník - i když neměl a nemá kmitočtovej rozsah Hi-Fi, na jeho stabilitu v provozu se dalo vsadit. Kolikrát byl tak žhavej, že na něm zasyčel nasliněnej prst a furt jel ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
kentan

#144 Příspěvek od kentan »

Zdravim, u condora mi nějak zlobí tuner. Při ladění, je každá silnější stanice 2X těsně vedle sebe. A u prostřed je díra. Stereo dekodér se snaží synhronizovat, ale nedaří se mu to. Afc je nějaké zmatené a misto aby dolaďovalo, snaží se rozlaďovat.
Na co bych se měl zaměřit? Mohou se takto chovat vadné vstupní filtry?
Celou DPS jsem prošel na špatné spoje. A vyměnil elektrolity. Beze změny.

Přitom to rádio mělo do nedávna příjem perfektní, až jsem musel zasouvat anténu, abych vůbec něco chytil, protože stanic bylo tolik, že se tloukly do sebe. Pak den ode dne příjem slábl a slábl. Až naladim pouze silné stanice ale 2x vedle sebe samozřejmě mizerně.

Když se desky dotknu prstem v oblasti filtrů, zdá se mi že hraje normálně.
ok1hga

#145 Příspěvek od ok1hga »

kentan píše:Na co bych se měl zaměřit? Mohou se takto chovat vadné vstupní filtry?

zaměřit by ses měl na celou mezifrekvenci, ale hlavně na mf filtry.
EKKAR

#146 Příspěvek od EKKAR »

V podstatě tam máš nadkritickou vazbu v MF, přenosová charakteristika má 2 vrcholy. Chtělo by to tu vazbu zmenšit.
xsc

#147 Příspěvek od xsc »

V MF, kde je přenosová charakteristika definovaná keramickými filtry, není moc co zmenšovat. Buď zblbnul jeden filtr, nebo se rozladil demodulátor (což je méně pravděpodobné).
Celeron

#148 Příspěvek od Celeron »

xsc píše: nebo se rozladil demodulátor (což je méně pravděpodobné).

Zrovna nedávno jsem tu měl DDR Stern, stejná závada. Pak jsem našel mezi mebránou a kostrou repráku jadýrko z cívky a na dně rádia byly kousky zaoblenýho plastu. Věkem či úderem praskla trubička cívky poměrovýho detektoru a jádro vypadlo a detektor se rozladil. Docela problém jak to opravit...
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
kentan

#149 Příspěvek od kentan »

Děkuji za nasměrování. Zatim jsem vyměnil oba filtry 10.7 a beze změny. Omlouvam se, jsem v vf technice laik, nevím co je nadkrytická vazba mf.
xsc

#150 Příspěvek od xsc »

Pokud jsi vyměnil oba filtry a je to stejné, tak zbývá jen demodulátor. Pokud nemáš přístrojové vybavení, doporučuji si označit polohu jádra a zkusit to sladit. Nadkritickou vazbu nemusíš řešit, ta se tady nastavit nedá.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“