Tesla Condor
Moderátor: Moderátoři
- hajeklubos
Luboš
Tohle možná platilo a platí pro šváby MDA2010/2020 - ty na rozdíl od svejch vzorů od SGS-ATES TDA2010/2020 kmitaly hodně rády. Naproti tomu MBA810(A-AS-DAS) byl při osazení na slušně navrženou DPS stabilní jak patník - i když neměl a nemá kmitočtovej rozsah Hi-Fi, na jeho stabilitu v provozu se dalo vsadit. Kolikrát byl tak žhavej, že na něm zasyčel nasliněnej prst a furt jel ...hajeklubos píše:Možná by na tomto místě bylo dobré upozornit na to, že pouštět se obecně do výměny MBA810 bez osciloskopu a regulovaného zdroje s měřením U a I, pro oživení, není dobrý nápad. Tyto integrované zesilovače fakt rády kmitají. Co si vzpomínám, pomáhalo také kond M1 rovnou na nohy napájení IO, co nejkratší vývody. ...
Luboš
A kutilmile - nelituju tě
Na co bych se měl zaměřit? Mohou se takto chovat vadné vstupní filtry?
Celou DPS jsem prošel na špatné spoje. A vyměnil elektrolity. Beze změny.
Přitom to rádio mělo do nedávna příjem perfektní, až jsem musel zasouvat anténu, abych vůbec něco chytil, protože stanic bylo tolik, že se tloukly do sebe. Pak den ode dne příjem slábl a slábl. Až naladim pouze silné stanice ale 2x vedle sebe samozřejmě mizerně.
Když se desky dotknu prstem v oblasti filtrů, zdá se mi že hraje normálně.
xsc píše: nebo se rozladil demodulátor (což je méně pravděpodobné).
Zrovna nedávno jsem tu měl DDR Stern, stejná závada. Pak jsem našel mezi mebránou a kostrou repráku jadýrko z cívky a na dně rádia byly kousky zaoblenýho plastu. Věkem či úderem praskla trubička cívky poměrovýho detektoru a jádro vypadlo a detektor se rozladil. Docela problém jak to opravit...
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!