Acer Aspire 5050 - asi hloupý dotaz - VYŘEŠENO
Moderátor: Moderátoři
- maxijaroslav
Acer Aspire 5050 - asi hloupý dotaz - VYŘEŠENO
Bylo by možné napájet tento NB provizorním připojením napájecího zdroje na některé z kontaktů pro připojení baterie? A jak zjistit, které z kontaktů k tomu požít?
Kdyby to někdo někdy zkusil, zajímaly by mne zkušenosti s podobným pokusem.
- maxijaroslav
Na rychly test pripoj minus niekam na kostru (napr. tienenie VGA konektora) a plus pripoj na zvysok toho ulomeneho kolika (napr. meracim hrotom alebo inak).
Parkrat som pouzil fintu (napr. ked som nemal vhodny konektor) - notebookovy zdroj, co ma 3-zilovu zastrcku (a minus pripojeny na PE - nemaju to vsetky!) a monitor. Monitor som pripojil k notebooku a tym padom aj minus zdroja. Stacilo uz prepojit len plus.
- maxijaroslav
Kdyby se ukázalo, že je ještě živý, tak bych to samozřejmě musel rozebrat a vyměnit konektor atd....
Ale nechce se mi to dělat když nevím, jestli některé další díly nejsou už nefunkční. Nejsem počítačový odborník, pracoval jsem v jiné oblasti...0
To, co je uhnilé je právě ten plus a ani nějakou jehlou se mi nedaří do zbytku konektoru dostat.
- jardafiala
- tiktak1953
- maxijaroslav
Dnes jsem viděl v Bystrci u kontejneru krabicový HP s licenčním štítkem XP a plochým monitorem - ale utíkal jsem na autobus, tak tam asi ještě leží.
U tebe půjde nejspíše o celou výměnu konektoru za nový.
- maxijaroslav
maxijaroslav píše:A nepodařilo se mi sundat ani spodní kryt...
Väčšinou je to tak, že sa prvý dáva dolu vrchný kryt. Zo spodu vyskrutkuješ skrutky, vylúpneš klávesnicu - ako, to si nájdeš na internete (niekde sú pod úzkou krycou lištou skrutky, niekde západky) a pod klávesnicou sú ďaľšie skrutky... potom vrch drží už len na západkách dookola. Na trubke nájdeš určite aj celý postup pre ten model...
- maxijaroslav
Je to prasečina ale bylo 15 minut opraveno. Přece nebudu kvůli jednomu šroubu rozebírat celej traktor. PS pozor, někdy se těsně pod skeletem nacházejí citlivé součásti.