Přeměna nuláku na fázi
Moderátor: Moderátoři
Přeměna nuláku na fázi
Bohužel se dozadu za linku dá dostat pouze po demontáži celé poličky . Dposud to vše fungovalo, když se to najednou vypnulo. V krabici jsem zjistil, že mi na zkoušečce svítí na modrém i hnědém drátu fáze. Přitom ale kotel dole ve sklepě normálně jede z té samé zásuvky.
Sem tam se ale stane , že se to vše v kuchyni rozjede ale po chvilce provozu zase uchcípne.
Co s tím, když se mi nechce zatím tu poličku rozmontovat? Čím toto přemostění mohlo vzniknout?
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Pokud by nulák nebyl přerušený, tak na něm nikdy nemůže být fáze !!!
Při zkratu fáze s nulákem, by tedy mohlo být na tom nuláku nějaké napětí dané podle ohmova zákona odporem zemní smyčky po velmi krátkou dobu než vybaví jistič, nebo pojistky, což je velmi nepravděpodobné, vzhledem k tomu, že tazatel píše o trvale přítomném napětí.
Nasvědčuje tomu přerušení nuláku i to, že spotřebiče nejedou, protože se elektrony jaksi nemohou po vykonání práce "vrátit zpátky do elektrárny", tak tam dělají na nuláku frontu, a to je to napětí.
Takže šroubeček, nebo převrtaný nulák !!! Jen jednou v životě jsem viděl přerušený vodič v kabelu. Ale to byl šlendrián už z výroby.
A ještě dodám, že ten "elektrikář", co si dovolí tvrdit toto:
"Chyba byla v přívodu 5 m káblu, který je z mědi a někde uvnitř se probil tak, že ukazoval měřák na připojení 220V a na konci jen fázi a na nuláku to samé."
by měl velmi rychle skončit s řemeslem, než někoho zabije a půjde do lochu, neboť o elektrice ví kulový
Vašek