Jaký měřič kapacity PB akumulátoru
Moderátor: Moderátoři
Jaký měřič kapacity PB akumulátoru
Máte někdo nějaký tip na měřič kapacity akumulátoru? Mám tu pár akumulátorů z UPS které se měnily preventivně a potřeboval bych je zapojit sérioparalelně. Tedy chtěl bych zjistit jak na tom které jsou. Jedná se většinou o 12V akumulátory s kapacitou 4,5-20Ah.
Napadlo mě použít něco takového. Má to prý nějaký alarmový výstup který by šel použít k odpojení aku od zátěže v nějakém napětí.
zátěž Nemáte někdo zkušenosti zda to opravdu jde, či zda se zátěž uí při nějakém napětí sama odpojit... nebo máte nějakou vyzkoušenou?
Díky všem za rady
A v práci máme tento http://www.akkupower.cz/Docs/NAVOD_AD60.pdf a kromě občasných problémů s komunikací mezi testerem a Pc funguje dobře
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Mám ji, je super právě na takovéto účely. Ovládání je přehledné, intuitivní, od výroby je poměrně přesně nastavená. Zkouším s ní i napájecí adaptéry.
Milan_F píše:Hlavně nekupuj tuhle jebku. Je to nepoužitelný, dělá si to co chce, přesnost na vyliž díru.
Ten s nápisem Electronic Load V1.6 už mám asi 8 let a nezdá se mi že by si dělal co chce a měřil nesmysly. Určitě má natočíno alespoň 300 hodin. Dělal jsem s tím Burn testy několika desítek VRLA Panasonic LC-XC1228P a nejevilo se mi, že by v otázce kapacity nových batérek nějak kecal.
Předpokládám, že za jebku považuješ tu kopii bez nápisu a elytu.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Suprový a modeláři odzkoušený nabíječky s možností vybíjení do externí zátěže jsou i HOTA D6 Proa podobný z té řady, D6+, H6 Pro.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!