Panasonic TX-42AS600E po vymene led mihoce obraz .

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Onkyo

Panasonic TX-42AS600E po vymene led mihoce obraz .

#1 Příspěvek od Onkyo »

Zdravim.Na tejto TV bola vadna 1 LED tu som vymenil podsvit vsetko funguje.Upravil som aj obmedzenie prudu LED pasom.Ale v pravej stvrtine obrazovky najme pri bielom pozadi akoby sa mihotal obraz neviem ci je to ,to ze nejaka led je este na odchode,alebo je to displejom.Ale asi to bude nejaka led.Je to v hornej pravej stvrtine smerom k edge LED pasu.V spodnej casti som menil jednu LED vobec nesla.Ale toto mihotanie c tej casti kde som mneil LEd nie je.Tam je to v poriadku.
Naposledy upravil(a) Onkyo dne 07 čer 2021, 07:26, celkem upraveno 1 x.
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

Neupravil jsi proud LED mimo legální rozsah regulace driveru? Pak to cykluje, vypíná a vůbec dělá co chce.
..to bude jen ňákej odpůrek
Onkyo

#3 Příspěvek od Onkyo »

Dal som tam 18 kohm na isense ako sa to uz rozoberalo v inom mojom vlakne.Na inom takom TV a tam to islo OK.Su tam 2 drivery na oboch mam rovnake hodnoty po uprave,ale robi to len prava vrchna strana.Mozem to dat na povodnu hodnotu.bolo tam cca.14 kohm.
jardafiala

#4 Příspěvek od jardafiala »

S největší pravděpodobností to bude další načatá LED. Měl jsem podobný problém, nechal jsem to běhat až to "vyhnilo", poblikávající LED zdechla. U mě blikání po pár minutách přestalo. Při opravě pásů s LED je dobré změřit napětí na jednotlivých LED při rozsvícení, načatá LED má napětí zvýšené a časem zdechne.
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Moze to byt niektora LED v prdeli, zvyknu to robit. Zober si lab. zdroj a po jednej ich skusaj. Pri nizkom napati vacsinou svieti normalne a pri vyssom zacne blikat.

P.S. Zaujimave je, ze Panasonic dodava novy LED pas aj s driverom.
Onkyo

#6 Příspěvek od Onkyo »

jardafiala.Aj mne sa zda,ze ked ho necham bezat dlhsie uz to tak nepreblikava,ale kde je studeny po zapnti je to dost otrasne.Tak skusim premerat dalsie LEd.cca.akym napätim ich mam skusat?
Tusim,ze 2,8V by bolo akurat.Kurna musim ho rozobrat teda.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“