Zdravim.Na tejto TV bola vadna 1 LED tu som vymenil podsvit vsetko funguje.Upravil som aj obmedzenie prudu LED pasom.Ale v pravej stvrtine obrazovky najme pri bielom pozadi akoby sa mihotal obraz neviem ci je to ,to ze nejaka led je este na odchode,alebo je to displejom.Ale asi to bude nejaka led.Je to v hornej pravej stvrtine smerom k edge LED pasu.V spodnej casti som menil jednu LED vobec nesla.Ale toto mihotanie c tej casti kde som mneil LEd nie je.Tam je to v poriadku.
Naposledy upravil(a) Onkyo dne 07 čer 2021, 07:26, celkem upraveno 1 x.
Dal som tam 18 kohm na isense ako sa to uz rozoberalo v inom mojom vlakne.Na inom takom TV a tam to islo OK.Su tam 2 drivery na oboch mam rovnake hodnoty po uprave,ale robi to len prava vrchna strana.Mozem to dat na povodnu hodnotu.bolo tam cca.14 kohm.
S největší pravděpodobností to bude další načatá LED. Měl jsem podobný problém, nechal jsem to běhat až to "vyhnilo", poblikávající LED zdechla. U mě blikání po pár minutách přestalo. Při opravě pásů s LED je dobré změřit napětí na jednotlivých LED při rozsvícení, načatá LED má napětí zvýšené a časem zdechne.
Moze to byt niektora LED v prdeli, zvyknu to robit. Zober si lab. zdroj a po jednej ich skusaj. Pri nizkom napati vacsinou svieti normalne a pri vyssom zacne blikat.
P.S. Zaujimave je, ze Panasonic dodava novy LED pas aj s driverom.
jardafiala.Aj mne sa zda,ze ked ho necham bezat dlhsie uz to tak nepreblikava,ale kde je studeny po zapnti je to dost otrasne.Tak skusim premerat dalsie LEd.cca.akym napätim ich mam skusat?
Tusim,ze 2,8V by bolo akurat.Kurna musim ho rozobrat teda.