Likvidační novela zákona č.361/2000Sb
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
I ty asfaltované polní cesty kolem Třešňovce až skoro k Lanškrounu a Čermné jsou kvalitnější, než ta cyklostezka. Nebo aspoň byly. Ale to byla ta cyklostezka první rok taky.
Mně osobně cyklisti na silnici nevadí. Je jich většina rozumných, ale nejhorší bývají asi ti, co mají i řidičák na auto. Vidím to tady zrovna u jednoho známého, který se jinak chová naprosto normálně. Tady je stav cyklostezek naprosto v pořádku, protože se někdo stará a stejně se tu občas objeví ychtyl na silnici a vedle prázdné cyklostezky. Je to prostě o tom buranství, ale abych na ně stříkal, tak takhle nízko jsem ještě neklesl. Je to jejich naprosto zbytečné riziko a nikdo neví doopravdy, proč jede právě po té silnici.
Je věcí zákonodárce, aby na silnice, kde je vedle cyklostezka, tak dal značky zákaz jízdy cyklistů a potom to hlídal a vybíral pokuty, ale to je už zase o inteligenci policie.
Samozřejmě nikdo na tenhle fenomén nepomyslel, takže mám hrůzu z toho, až se někde budu hádat s příslušníkem, že jsme nedodržel 1,5 metru.
Co nejdřív si musím pořídit kameru do auta.
P.S.: na kole občas jezdím, ale mám horské, tak pokud není na kraji vozovky velká díra, tak neuhýbám ke středu, nerovnost přejedu. A pokud tam velká díra je, tak jsem připravený na to, že mě někdo může předjíždět, v tom případě klidně i zastavím.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Nejde přece jen o cyklisty. Uhne vám traktor, skútr či auto pro mladistvé s omezovačem rychlosti na 45? Jak víte, neuhne, protože nemusí. Zrovna tak nemusí uhnout a pustit cyklista, náš zákon to neřeší.
V zájmu vyváženosti by s nařízeným bočním odstupem měl zákon vyřešit i povinnost řidiče pomalejšího vozidla umožnit těm za sebou bezpečné předjetí, aniž by tím porušili zákon.
Nebo jina situace, jedu ve 2 odpoledne do mesta, v protejsim pruhu jede vicemene souvisly proud lidi co jedou domu z fabrik. Predjizdet se neda, takze se tahnu 20km za cyklobuznou jeho sneci rychlosti. To se pak nedivim, ze rupnou nervy komukoliv. Aspon budou mit pumpickari ciste brejle od tech sprsek co dostanou, pokud se budou v takovem provozu motat.
Tohle narizeni je proste nesmysl. At radeji prikazou vsem pumpickarum nosit prillby, zachrani tak nesrovnatelne vic zivotu nez touhle hovadinou!
- jardafiala
Podstata problému totiž vůbec není v cyklistech. Agresivním řidičům toho vadí mnohem víc. Nejenom cyklisti, ale i "ženská za volantem, mlaďoši, vozidla autoškoly, pražáci, Poláci, dědové v klobouku, pitomci v SUVéčkách, bavorácích, kamioňáci, zemědělská vozidla, smradlavé ropáky, staré rachotiny", atd, atd, atd. Kdybychom postupně důsledně odstraňovali ze silnice všechny tyto "nevhodné elementy", odstranili bychom i spoustu těch agresívních řidičů, ale to teď stranou. Co by nakonec zbylo? Jen příslušníci jednoho pohlaví, přibližně stejného věku, všichni ve stejných vozech se stejnou výbavou i motorizací. Všechno jiné by již bylo vyeliminováno jako nevhodné. Ale pořád by nebyl konec. Agresivní řidiči by potřebovali nějak vybít svou agresivitu, nastala by barevná eliminace, všechny "vyblité a buzerantské" barvy vozidel by šly taky pryč. A pak by začalo: "Jak to ty pitomče jezdíš, jak si najíždíš, jak to parkuješ, co ti tak dlouho trvá, když to zvládnu já, ty musíš taky, vždyť máme stejné auto. Jestli to neumíš, tak na silnici nelez, já ti ukážu!" Eliminace by pořád trvala dál, až dokud by silnice nebyly prakticky prázdné a potkat někoho po cestě by bylo vzácností. Teprve pak by lidi takové setkání začlo těšit, začali by se zdravit a když by na to přišlo, rádi by i pokecali.
Takže problém je kde?
V člověku.
jardafiala píše:...nevím když někomu (viz výše) nestačí 6m šířky silnice k předjetí cyklisty, měl by přehodnotit svůj vztah k řízení...
Vzdyt jsem ti to vypsal v cislech. Misto planych kecu napis konkretne kde chces usetrit ten prostor? Vsadis svuj ridicak na to, ze odhadnes vzdalenost od pumpickare s presnosti na centimetr?
Budes jezdit po krajnici ktera se muze kdykoliv utrhnout? Nebo si kouzlem zuzis auto?
Kremik píše:Termite, tobě by měli vzít papíry, protože jsi agresivní řidič...
Kecy kecy kecy, 20radku planych kecu kterymi jsi nerekl vubec nic.
Ja ti tu napsal 2 konkretni priklady kde bude tohle zvyhodnovani pumpickaru problem a tys napsal jen obecne nicnerikajici zvasty ale nic o tom jak to mam resit.
A ano, pokud jsem agresivni ridic kdyz nechci jet 15 kilaku krokem za funici cyklobuznou, pak jsem agresivni ridic, stejne jako asi 99% ostatnich.
Uvidis, ze se tohle obrati jako vzdy proti tem nasilne zvyhodnovanym, tedy tobe a budes zmeny litovat.