jery píše:tak jsem zapojil věž do té účastnické zásuvky pro radio (ve věži zatím bez konektoru jen na drátek) a příjem se hned zlepšil.
ale v konektorech se vyznám čím dál míň. koax od televize vlevo nepasuje do zásuvky pro radio, pasuje ale do set top boxu , viz foto.
proto jsem do zásuvky pro radio dal prozatím rohový konektor ten je menší
nevím proč) trochu tam plandá ale funguje
teď mi přijde koax samec samice ,tak jsem zvědavý jestli tam půjde samice ,když ano, tak to bude ještě divnější protože bych musel mít koax samice samice a to se snad ani nevyrábí.
Nwm, proč z toho děláš takovou vědu
IEC TV/R konektory mají normalizované rozměry a VŽDY pasují do sebe (to jenom ty si jejich rozměry upravuješ kombinačkami a pak se divíš, že do nepoškozeného nejde!):
jery píše:snažím se příjít na to proč jsou ty konektory jinak velké, ten rohový je menší

TEBOU "upravený" (úhlový, dle tebe "rohový") konektor

Je to vždycky jen "samec" a "samice" - a je jedno, jestli je součástí úč. zásuvky; propojovacího kabelu (z té úč. zásuvky do přístroje: ať TV, či R); či je to jen samostatný konektor.
Tu je příklad úč. šňůry:

Tady zase konektorů (i toho tvého!):

Jak už jsem psal výše:
TV signál jde vždy "po kolíku" a R signál "po dutince" 
Proto nechápu ty "tvoje šachy" např. s připojením TVP (viz foto
1.jpg-poslední! a
10.jpg) kde si přeredukováváš TV signál "z kolíku na dutinku" !!!
Proto jsem výše 2x psal:
kokun píše:...
A teď nám vysvětli, jak např. máš připojený TVP, když používáš redukci (dutinka-dutinka?) přímo na TV zdířce?
A to tvoje číslování fotografií taky nepotřebuje žádný komentář - moc práce si s tím nedáváš
Nejenže tu máme, pod stejným označením!!!, více fotek - o tom, že jsou tu kolikrát "vzhůru nohama" ani nemluvě

Jak nejlépe opravit věž (když už jsi ten ANT-IN konektor na ní tak doku*vil), jsem ti už napsal výše.
Jakákoliv jiná alternativa (trafopájkou přisoplený ústřižek úč. šňůry) odpovídá zase jen tvojí mentalitě - "zfušovat to, co nejvíce"

jery píše:tak jsem se vyjádřil, vždycky je na jedné straně zdířka samice a na druhé samec. a v sony byla zdířka samec s dutinkou a to mě zmátlo,nikdy jsem to neviděl. tak jsem myslel že je to samice .
zkusím pinzetou vytáhnout tu středovou dutinku výš. když to nepůjde mám pistolovou pájku z 80 let . tak tam připájím na střed koaxiálu