Technologie výroby TLC271
Moderátor: Moderátoři
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
Technologie výroby TLC271
Je OZ TLC271 je vyroben technologií CMOS? je to tak a ještě bych potřeboval osvěžit postup pájení a zacházení s těmito obvody díky předem.
nxn píše:jj je to cmos.Cmos nemají moc rádi statickou elektřinu takže nejlepží si je koupit antistatickej náramek a uzemnit se....no a jako každý IO, nevětší teplotu na páječce rychle připájet a hotovo.....a nedoporučuju používat trafopáječkuvůbec co je nejlepší...připájet patice a pak IO akorát osadit
nxn: já bych ho tak nestrašil, ty obvody jsou dost "trotlfest" a stačí mu zcela normální pájecí stanice která má uzemněný hrot. Trafopájkou tedy rozhodně ne. O práci s CMOSy se toho hodně odborně napsalo, ale většinou to všichni dost přehánějí. Nejsme u GASfetu nebo PHEMT, vždyť je to obyčejný operák.
nxn píše:No já už jsem jich pěknou řádku odpálil tak už se na ně koukám jinak......a když už né uzeměnej celej ta alespoň nezacházet s cmos ve svetru
Souhlas, taky se mi to stalo. Ale taky se mi už stalo že jsem si je tak už koupil (ač zabalené). Nejhorší je když ti něco takového vysypou na pult z krabice a potom před tvýma očima "odborně" zabalí do alobalu.
A ten svetr, tak ten tedy určitě ne, ale drátěná košile je výborná - akorát se v ní člověk dost nadře. A připojit na nulák...
Prodavači elektronických komponent byť i jen s kouskem syntetiky v oblečení bych přiložil na jistá místa těla (nejlépe na (_!_) zepředu...) elektrody a pustil do nich pár set voltů... podobně by zasloužili ocenit i návrháři prodejních prostor pro tyto komponenty - antistatická ochrana je v obchodní síti všeobecně zanedbávána.
A kutilmile - nelituju tě
to Hop377: muzes mi vysvetlit jak se paji s trafopajkou a mikropajkou? Nic takoveho totiz neexistuje
to markoni: ja s nimi na nepajivem poli zachazim jako s normalnimi TTL nebo jinymi pasivnimi soucastkami.
-
PavelFF
Jak se to tedy správně jmenuje. Transformátorová páječka?muzes mi vysvetlit jak se paji s trafopajkou.....? Nic takoveho totiz neexistuje
Na heslo "trafopájka " vyhodí gůgl asi 9000 odkazů. Na "transformátorová páječka" asi 560 odkazů.
Na "transformátorové pájedlo" asi 35 odkazů.
Jak může neexistující předmět mít tolik výskytů v mluvě lidí?
Možná taky říkáš VIDEO nebo videorekordér místo "magnetoskop".
Kdyz jsme u toho vysvetli mi teda rozdil mezi videorekorderem a magnetoskopem...ja zadny nevidim. Promin, ja se nejdriv podivam do gůglu jestli je mezi tim nejaky rozdil
maly slovnik: kondik=kondezator
svab=integrovany odpor
operak=operacny zosilnovac
flaska=elektronka
............
Vidis v tom nejaky problem?
Alebo radsej tu podobne vyrazy nemame pouzivat?
A este k tej pajkovacke, stale si pamatam, ze kedysi strasne davno som si kupil pristroj, kde bolo na krabici napisane: Transformatorova spajovacka. Kupil som spravny pristroj?
PS: psal jsem ze mi pije krev pouze tahle zamena, tak nevim proc mi tady vypisujes "maly slovnik"