jopo166 píše:Ak nakupim tovar z aliexpressu z eu skladu po1.7. treba mi ktomu nejake colne vyhlasenie alebo mi to pride ako niekedy zasielka do22€ a ja som sa nemusel o nič starať?
https://www.youtube.com/watch?v=prEVzshXY6A
Moderátor: Moderátoři
jopo166 píše:Ak nakupim tovar z aliexpressu z eu skladu po1.7. treba mi ktomu nejake colne vyhlasenie alebo mi to pride ako niekedy zasielka do22€ a ja som sa nemusel o nič starať?
konosuke píše:hafco kolego, přeji aby to klaplo - podle Tvých představ, ahoj
(potom dej fotku toho měřáku ať víme co - a - jak)
matahari píše:Proč by to nedávalo smysl, překlad z AE:DPH v Evropské unii
Od 1. července 2021 bude AliExpress obecně muset vybírat DPH z prodeje zboží dodaného spotřebitelům v EU, včetně případů, kdy je zboží dodáno ze zemí mimo EU s hodnotou objednávky do 150 EUR, nebo kdy je zboží odesláno ze zemí EU, kde je prodejce usazen mimo EU.
U veškerého zboží zasílaného ze zemí mimo EU, u něhož AliExpress vybírá DPH, budou muset naši prodejci a jejich logističtí operátoři uvést v prohlášení o dovozu do EU číslo IOSS (Import One Stop Shop) AliExpress, aby bylo zajištěno, že zboží může být následně propuštěno do volného oběhu a doručeno vám, aniž by vám bylo účtováno DPH nebo další manipulační poplatky na celnici.
Jak poznám, že mi zásilka přijde ze země mimo EU?
Mnohdy to nepoznáte. ... Pokud vám zboží přijde ze skladu v Evropské unii, DPH již byla zaplacena, když bylo zboží ve velkém objemu dovezeno. Zrovna tak musel dovozce podat celní prohlášení....