Nákupy z Číny po 30.06.2021

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
vav

#61 Příspěvek od vav »

jopo166 píše:Ak nakupim tovar z aliexpressu z eu skladu po1.7. treba mi ktomu nejake colne vyhlasenie alebo mi to pride ako niekedy zasielka do22€ a ja som sa nemusel o nič starať?

https://www.youtube.com/watch?v=prEVzshXY6A
p32

#62 Příspěvek od p32 »

bu2520

#63 Příspěvek od bu2520 »

stále nemohu nikde zjistit tu metodiku, dobře mám číslo IOSS, kdy ho mám nacpat do celničky? Hned po nákupu, nebo až budu kýmsi vyzván , co když budu zboží reklamovat, kdo mi vrátí DPH . Nebo snad zvítězí nějaká inteligence, kde si dokážou IOSS spárovat se státem určení, nebo to zboží proclí v cizině v EU a pak už by mělo přijít, bez administrativních opičáren.
termit256

#64 Příspěvek od termit256 »

Neboj, ona si ta zparchantela posta nejaky ten poplatecek jiste vymysli.
Jak se to bude delat jeste nikdo nevi, ta babisova particka kasparu na to jeste ani nebyla schopna prijmout prislusny zakon, asi pro same foceni v troskach po tornadu uz nezbyva cas na makani.
Ale vse se vcas dozvis, tipuju ze tak mesic po nabyti ucinnosti toho zakona. Mezitim tu bude klasicky babisovsky chaos.
ace_ventura

#65 Příspěvek od ace_ventura »

Tak mám na cestě několik zásilek z Číny, dám vědět co bylo / bude potřeba a kolik to případně stálo "navíc".
Dražší věci, které jsem měl u Ali vybrané z EU skladu jsem koupil za stejnou cenu z BG. Ali navíc připočítává DPH. V neděli zaplaceno, odesláno z DE a ve středu na poště včetně trasování a nic navíc nebylo třeba řešit.
hafca

#66 Příspěvek od hafca »

To máš dobrý. Mě to visí někde na celnici už od 25.6.2021. :(
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
DedVseved

#67 Příspěvek od DedVseved »

termit256 píše:Neboj, ona si ta zparchantela posta nejaky ten poplatecek jiste vymysli.

Poplatek za prominutí od poplatku :lol:
BOBOBO

#68 Příspěvek od BOBOBO »

No nakupily se mi požadavky , tak to zkusím , abych jel případně nach Prag jednou .....
rnbw

#69 Příspěvek od rnbw »

Pred par dnami mi prisiel z AliExpressu dialkovy ovladac na TV. Nikto nic nechcel. Objednany v maji.
kovka

#70 Příspěvek od kovka »

Včera mně přišel z Ali Peltier, doručila pošta,no problem.
hafca

#71 Příspěvek od hafca »

konosuke píše:hafco kolego, přeji aby to klaplo - podle Tvých představ, ahoj
(potom dej fotku toho měřáku ať víme co - a - jak)

Tak jsem se konečně po 85 dnech dočkal a měřák dorazil. V pěkné kartonové krabičce a bez všech poplatků. Fotku nemá cenu sem dávat, lepší je odkaz na čtení o něm ve slovenštině Pen Type multimeter Aneng A3008.
Za ty peníze to nevypadá nejhůř a jak dlouho vydrží, to je otázka.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
BOBOBO

#72 Příspěvek od BOBOBO »

Nemám přesné zprávy , ale dnes skončila poslední schůze , a snad to neschválili . Riskuji to nyní .
ace_ventura

#73 Příspěvek od ace_ventura »

matahari píše:Proč by to nedávalo smysl, překlad z AE:
DPH v Evropské unii
Od 1. července 2021 bude AliExpress obecně muset vybírat DPH z prodeje zboží dodaného spotřebitelům v EU, včetně případů, kdy je zboží dodáno ze zemí mimo EU s hodnotou objednávky do 150 EUR, nebo kdy je zboží odesláno ze zemí EU, kde je prodejce usazen mimo EU.

U veškerého zboží zasílaného ze zemí mimo EU, u něhož AliExpress vybírá DPH, budou muset naši prodejci a jejich logističtí operátoři uvést v prohlášení o dovozu do EU číslo IOSS (Import One Stop Shop) AliExpress, aby bylo zajištěno, že zboží může být následně propuštěno do volného oběhu a doručeno vám, aniž by vám bylo účtováno DPH nebo další manipulační poplatky na celnici.

Nerozporuji jejich výklad, ale mě to připadá jako poplatek navíc. Já to neakceptuji a nakupuji jinde.
V celničce je to jasně (výcuc):
Jak poznám, že mi zásilka přijde ze země mimo EU?
Mnohdy to nepoznáte. ... Pokud vám zboží přijde ze skladu v Evropské unii, DPH již byla zaplacena, když bylo zboží ve velkém objemu dovezeno. Zrovna tak musel dovozce podat celní prohlášení....
DedVseved

#74 Příspěvek od DedVseved »

Když nechceš akceptovat a zaplatit DPH z AE, tak ho zaplatíš v ceně zboží poslaného z EU skladu. Hmm, to si s nimi těžce vytřeš prdel.
josef_novak

#75 Příspěvek od josef_novak »

Na AE se objevila možnost stáhnout fakturu, ve které se zmiňuje, že je v souladu s příslušnými daňovými zákony v Nizozemsku. Navíc tam je směnný kurz + cena v € a samotná 21% DPH (VAT).

Je otázkou, jak to je s číslem IOSS, jestli ho má každá zásilka, nebo je jedno pro celý AE, kde má být uvedeno atd.
Naposledy upravil(a) josef_novak dne 22 črc 2021, 13:40, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“