Spíš jsem narážel na to jak před léty značně navyšovali částky za jističe, protože to je prý rezervovaný příkon a oni ho musí být schopni dodat. (bylo to tak nějak ne? ) Tedy opravdu nikdo se na mne nemůže zlobit když z 3x 25A tahám 3x25A po dobu 6 i více hodin. A to teprve bude zajímavé. Protože to důkladně prověřuje elektroinstalaci
Rok 2035 - konec spalovacích motorů ?
Moderátor: Moderátoři
Spíš jsem narážel na to jak před léty značně navyšovali částky za jističe, protože to je prý rezervovaný příkon a oni ho musí být schopni dodat. (bylo to tak nějak ne? ) Tedy opravdu nikdo se na mne nemůže zlobit když z 3x 25A tahám 3x25A po dobu 6 i více hodin. A to teprve bude zajímavé. Protože to důkladně prověřuje elektroinstalaci
Nepočítám do toho nákladní dopravu. Jen osobní.
Ale problém je, že tepelky se zavírají, Dukovanům skončí životnost a nová jaderka ...tomu prostě nevěřím... i kdyby byla tak pouze nahradí výpadek Dukovan. A to málo co v budoucnu vyprodukujeme prostě skoupí Němci za peníze, které my si nebudeme moci dovolit. Tedy naše energetická budoucnost je v prdeli. A to je prostě dáno....
https://www.youtube.com/watch?v=PZShU895NNQ
bdn píše:Přichází ... vodík ...
Tak to je ještě větší kravina než auta na LiIonky. Z čeho pak se asi vodík nejlevněji vyrábí? Určitě zelení bezmozci prohlásí, že z vody. Velký kulový, z ropy!
Stejně jsme v řiti. Amazonskej prales už druhej rok vypouští do vzduchu víc CO2 než pohltí. Co bude dál, to si spousta lidí vůbec nedokáže představit.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- tomasjedno
tomasjedno píše: Když to pak spálíš ve spalovacím motoru, dostaneš účinnost konverze elektřina-H₂-práce někde v úrovni 20%.
No právě, proto je vodík z vody hovadina. U ropy se dá cucat z krakovacího procesu skoro zadarmo. Pak se ještě celkem levně dělá ze zemáku plynu parním reformingem. Jenže to bude brzo nepoužitelný, protože při tom vzniká hromada CO2, což je kvůli budoucí uhlíkový neutralitě nežádoucí. Takže nejen batérkový auta, ale i auta na vodík mají vejfuk/komín někde jinde. Ale to Bláznivá Uršula nedokáže pochopit.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Co by, marsovský scénář. My můžem závidět našim dědkům a naši vnuci budou závidět nám. Slušnější časy. Pak možná nějak nebude, kdo by záviděl.Celeron píše:Stejně jsme v řiti. Amazonskej prales už druhej rok vypouští do vzduchu víc CO2 než pohltí. Co bude dál, to si spousta lidí vůbec nedokáže představit.
To áno, ale z dvoch molekúl H₂O sú dva atómy O₁. Tie keď sa zviažu do molekuly O₂, tak sa uvoľní energia. Tá musí vo výsledku chýbať. S vodíkom to asi bude rovnako, či nie?rezis píše:samec píše:Ako sa z H₂O získa O₂ ? To mi nejako nevychádza. Energeticky mi to nevychádza.
Musíš mít dvě molekuly vody
2H₂O -> 2H₂ + O₂