S: kousek nerezového síta s okem 0,1mm

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
petrfilipi

S: kousek nerezového síta s okem 0,1mm

#1 Příspěvek od petrfilipi »

Nazdar všem.
Nemáte někdo, prosím, kousek (třeba 6x100cm nebo i menší) nerezového síta s okem 0,1mm?
Už mě nebaví poslouchat stále ty řeči, že nám zase neteče v kuchyni studená voda, protože je ucpané těsnící sítko. Koupil jsem Y filtr, jenže má velká oka. Já mám ve splachovačích instalované filtry Honeywell FF06 právě s oky 0,1mm k mé plné spokojenosti, od té doby nebyl jediný problém s napouštěním vody a jednou za 2 roky ty filtry vyčistím. Tak bych rád instaloval podobné filtry i na další problémová místa, pokud to lze. Ale nedával bych tam poměrně drahé filtry Honeywell, ale právě ty mosazné tvaru Y.

Díky.

PF
kejki

#2 Příspěvek od kejki »

A nestačil by roháček s filtrem?
petrfilipi

#3 Příspěvek od petrfilipi »

Roháček mám, za ním těsnění s nerez sítkem, ale to je za chvíli plné, potřebuji něco s větší plochou.

PF
samec

#4 Příspěvek od samec »

Nebolo by lepsie vyriesit pricinu?
termit256

#5 Příspěvek od termit256 »

Pricinu nevyresis, kdyz ti bordel priplave trubkami z vodaren. Ja to taky budu muset resit nejakym filtrem na vstupu vody, protoze to pry mj. kundi termostaticke baterie.
samec

#6 Příspěvek od samec »

Tak zas az tolko bordelu z velkych vodarni nie je. Su na to snad nejake hygienicke normy. Jedine po nejakej vacsej odstavke, ale to nebyva az tak casto. A ak predsa, tak sa treba stazovat, nech to riesia. Tam by som problem nevidel. Skor nejaka sukromna vodarnicka, alebo spolocna pre mensie spolocenstvo uzivatelov bez poriadneho spravcu. Potom moze byt pricinou nasavaci kos spadnuty na dne studne, prenikanie povrchovych vod do studne, prilis velke narazove cerpanie vody zo studne, pouzivanie vody z rybnika miesto studne, alebo priserne zanesene potrubie alebo zaneseny zasobnik az po odtokove potrubie. Alebo nevhodne napojene odtokove potrubie na dne zasobnika s cielom vyuzit maximalny objem bez moznosti usadzovania kalu.
termit256

#7 Příspěvek od termit256 »

Ten bordel je nejspis nejaka usazenina z trubek nebo jejich koroze ktera se obcas uvolni. Ono taky staci aby 2x za rok neco kutali na potrubi a sitko se zanese. Stezovat si muzes kde chces, potrubi kvuli tomu nikdo vymenovat nebude. Kdyz mas "stesti" na lokalitu, cistis sitka v bateriich kazdy rok, coz je docela pruda (musi se vysroubovat).
petrfilipi

#8 Příspěvek od petrfilipi »

Myslím si, že můj problém se jmenuje "tvrdá voda". Je sice kvalitní, s minerály, "kojenecká", ale tvrdá. A stačí souběh studené a teplé vody a ve studené se začnou tvořit krystalky (vápence?).
Není problém koupit 1m2 sítka, ale stojí okolo 1166Kč. Ale možná bych zkusil tento výprodej - ale to bych musel koupit 2 kusy a sletovat je. Jen je to oko 0,15mm - to by snad nevadilo.

PF
samec

#9 Příspěvek od samec »

Ja myslím, že keď slušne opýtaš, tak ti odstrihnú aj kratší kus, ako 1m.
dj_Paul

#10 Příspěvek od dj_Paul »

Naposledy upravil(a) dj_Paul dne 28 črc 2021, 18:23, celkem upraveno 1 x.
dobrman

#11 Příspěvek od dobrman »

nerezový i ocelový mesh se před časem dost používal do el. cigaret (smotek meshe místo knotu), ale byl většinou v hustotách 350 a výš. Zkusil bych se poptat ve vaping shopech.........
konosuke

#12 Příspěvek od konosuke »

samec píše:Nebolo by lepsie vyriesit pricinu?

lebo materiál ? silonové muší síto-pletivo například
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
kejki

#13 Příspěvek od kejki »

petrfilipi píše:Roháček mám, za ním těsnění s nerez sítkem, ale to je za chvíli plné, potřebuji něco s větší plochou.

PF
Jenže to těsnění v roháčku se čistí bez rozebírání armatur.

Jestli máš dobré rozvody, měl by stačit jeden filtr na vstupu a místo Y použít dostupný válec.
petrfilipi

#14 Příspěvek od petrfilipi »

Co je to "dostupný válec"?
I když bych použil roháček s filtrem (děkuji za info - ani jsem netušil, že něco takového existuje), tak stejně musím uzavřít přívod a pak povolit jeden spoj. U ypsilon filtru je to to samé - uzavřít přívod a povolit spoj. Navíc by ten filtr Y měl několikanásobně větší plochu.
Posílám foto filtru Honeywell FF06-1/2AA po dvou letech provozu v nádobce splachovače WC. Bez toho filtru jsem to mohl rozebírat klidně i jednou měsíčně - ta mechanika napouštění (Alcaplast) je velmi citlivá na mechanické nečistoty.

PF
Přílohy
Filtr_Honeywell.jpg
Filtr_Honeywell.jpg
termit256

#15 Příspěvek od termit256 »

Nevyleze ten bordel kdyz jen povolis ten ventil na spodu?
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“