pf
Moderátor: Moderátoři
- sambiliong
A kutilmile - nelituju tě
Pardubice měly svůj LOTOS a Mimózu...již na tištěných spojích,,jj a taky už byly* připravené* pro příjem UHF...stejně jak ty dnešní, některé jsou * připravené*pro příjem HDTV a M4 ???
- HiGhLaNdEr
- Kontaktovat uživatele:
-
Návštěvník
Frenky píše:Krásná vzpomínka,ale z Pardubic měly jen štítek Tesla.. TV Jasmín a TV Lilie se vyráběly v Polsku,u nás už jen kompletovaly...
Pardubice měly svůj LOTOS a Mimózu...již na tištěných spojích,,jj a taky už byly* připravené* pro příjem UHF...stejně jak ty dnešní, některé jsou * připravené*pro příjem HDTV a M4 ???
Ahoj Frenky ,
Ty děláš , jako kdyby tyhle tv ještě neznaly tišt. spoje , ale u jedné z nich byla možnost nastavit pracovní bod konce zvuku (PCL86) a já nemohu ze své blbé kotrby vydolovat u které . Druhá měla 2xPCL86 .
U Mimozy si pamatuju chybu (klepe se obraz cca 2-5mm) horizontálně .
Čím , že to bylo?
Jinak pro kolegu EKKARA , ta lampa v konvertoru byla většinou E88CC a všem , hezké svátky .
Zdravím Ivan
- sambiliong
- HiGhLaNdEr
- Kontaktovat uživatele:
-
Návštěvník
sambiliong píše:Jasmín (4224U-1) a Lilie (4225U) měly obě stejný kocový stupeň zvuku (2x PCL 86 a výstupní trafo se samostatným sekundárním vinutím pro sluchátka a přídavný repro). Pracovní bod konce zvuku se dal nastavovat u Lilie-UKV (4225U-1) - 1x PCL 86 a výstupní trafo + zpětná vazba do katody triodové části PCL 86
Díky za odpověď a smekám v úctě , protože v takových detailech si to už absolutně nepamatuju , ani kolik se tam nastavovalo .
Zdravím Ivan
přeji hezký nový rok.
A první *hybridní* obvody už měl i televizor VOLNA !!
Každá doba měla svoje *speciality*,ale daly se opravovat,za pár korun,
s minimem náhradních dílů,mnoho bylo shodných u více typů....
Dnes je to každý pes jiná ves...stačí jen VN trafa a podobné....
Radix píše:Myslím, že to nebylo obloukové sváření, ale bodování. To už delali Němci u některých svých vojenských přijímačů v 40. letech.
Dobře se na to hodily odpory a kondenzátory s plochými vývody.
Na Rekord si pamätám z detstva. Snažil som sa ho rozobrať na súčiastky, spálil som niekoľko smyčiek na pištolke bez náznaku povolenia spojov. Až potom mi povedali, že spoje nie sú cínované, ale BODOVANÉ. Bolože to smiechu, keď videli, ako sa trápim zbytočne...
na bodové sváření si nepamatuji, a měl jsem v roce pár inkurantů - thorn apod.
z dětsví si pamatuji že jsem rozebral staré rádio, mám dojem že telefunken co mělo součástky uložené v perech, bez pájení. Mít to teď ...
"Každá doba měla svoje *speciality*,ale daly se opravovat,za pár korun,
s minimem náhradních dílů,mnoho bylo shodných u více typů.... "
tak, tak, ale na ty železné vývody špatně chytal cín. Zkoušel jsem to svařitobloukem přes uhlík z baterky.. teď se tomu dá jenom smát