Měřák 400V odběru
Moderátor: Moderátoři
Měřák 400V odběru
Případně mělo by cenu zvážit nějaký měřák co měří cívkou kolem drátu?
"active power(The active power current voltage only for A phase, if balance it's all the same for 3 phase)" u toho pišou, což nevím co znamená, protože u mě to rozhdoně balanced nebude
nasel jsem video pro podobnej 230V https://www.youtube.com/watch?v=rmwuT8bZ9yg
Dva měřáky proudu jsou nesmysl (nebo aspoň redundance). Spotřebičem poteče jen jeden proud a bude stejný na vstupu i na výstupu.evlo píše:....odběr měřit dvěma měráky proudu pro 1F 230V, že bych prostě sečetl co to naměří, ...
Co ve skutečnosti potřebuješ změřit? Proud(A), příkon(W) nebo spotřebu(Wh)?
Pokud potřebuješ měřit příkon, pak stačí jednofázový wattmetr, ale jeho napěťový vstup musí vydržet 400V. Což nebude běžné u jednofázového měřáku.
Dalo by se to, s trochou hraní, obejít napěťovým transformátorem nebo předřadníkem a zobrazený údaj přepočítat.
PavelFF píše:Dva měřáky proudu jsou nesmysl (nebo aspoň redundance). Spotřebičem poteče jen jeden proud a bude stejný na vstupu i na výstupu.evlo píše:....odběr měřit dvěma měráky proudu pro 1F 230V, že bych prostě sečetl co to naměří, ...
"active power(The active power current voltage only for A phase, if balance it's all the same for 3 phase)"
takze to teda nevadi, protoze kdyz budou zatizene 2 faze ze 3 a meri to jen jednu, tak by to i tak zmerilo dobre, kdyz by to bylo jak pises.
Moc to nechapu, protoze 400V se da ziskat zapojeni faze1 a faze2, ale proste pak uz by prece ani nepotrebuovali ten neutralni vodic napr., ne?
Ten elektroměr DTS-353 by to měl umět, protože jsem nenašel k němu pořádný návod, tak to nevím jistě. Podobný (možná stejný) jsem už zapojoval a měří dobře.
Dejte si také pozor na maximální velikost proudu, který dokáže měřit.
A toto si doštudujte. Všetci. Lebo tu bľabotáte hlúposti.
https://sites.google.com/site/elektrickemereni/merici-metody/m%C4%9B%C5%99en%C3%AD-3f-v%C3%BDkonu
-
petrfilipi
PF