Panasonic nejde zapnout

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kozejk

Panasonic nejde zapnout

#1 Příspěvek od kozejk »

Ahoj

Mám tady Panasonic TX-55AS650E se zdrojem TNPA6011. TV vůbec nenaběhne pouze při zmáčknutí DO bliká červená dioda. Prošel jsem servisní manuál a nemám napětí na PFC. 24V,16V, 3,3, 5 V mám ale místo 390V na PFC mám pouze 160V. V obvodu jsem proměřil trafo T7201,kodenzátory C7215,7213, Diody vše je OK. Na mainbordu nenaměřeno PNL12V, ale to nevím jestli to nemá něco společnýho s PFC, na to se ještě mrknu a proměřím. Ještě otázka k PFC, může mi někdo vysvětlit jak přesně má v tomto zdroji fungovat ?

Díky moc
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jezevec »

Nevím co kde měříš, ale pokud nefunguje PFC, tak je na síťovém elytu cca 320V, tak nechápu, kdes naměřil 160V.
kozejk

#3 Příspěvek od kozejk »

Naměřil jsem ho na kontrolním bodu TP7201 viz příloha.
Přílohy
PFC.png
PFC.png
pfc1.png
pfc1.png
kozejk

#4 Příspěvek od kozejk »

nový poznatek, na DO TV kontrolka bliká červeně ale TV nereaguje, na ruční zapnutí LED začne svítit zeleně ale stav TV se nemění.
kozejk

#5 Příspěvek od kozejk »

další věc na kterou jsem přišel, po ručním zapnutí TV nic neudělá, jak popisuji výše, jen zabliká zelená pak se trvale rosvítí, to trvá cca 1 minutu, pak se rozsvítí červená a po delší době začne blikat 13 krát a dle manuálu je to EMERGENCY na main boardu, takže problém v hlavní desce.
Víte někdo co s tím kromě výměny?
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jezevec »

Důležitý je taky, proti čemu měříš, 160V tam být nemůže.
Jinak to vypadá na vadný soft nebo procesor. Číňani si moc nerozumí s bezolovem.
kozejk

#7 Příspěvek od kozejk »

díky moc za upozornění, teď jsem měřil proti kondenzátorům a výsledek 390V. Takže komplet napájení je OK. Teď by měl následovat krok, že hlavní mikrokontroler vysílá PANEL_VCC_ON2 signal, který zapíná SRV12V což se tak nestane. Signál PANEL_VCC_ON2 nemohu na STEP DOWN měniči naměřit, tím nedojde k jeho aktivaci a SRV12V nemám. Takže to opravdu vypadá na hlavní mikrokontroler nebo SW.
Lze přes USB nahrát nový SW? U panasonicu si nejsem moc jist.
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Problem moze byt v komunikacii s nejakym inym IO na doske. Neviem, co tam este okrem procesora je.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“