Uprava vonkajsej rolety na ovladanie motorom
Moderátor: Moderátoři
Když jsi to měl rozebraný, jak je na hřídeli udělaný to blokování v horní poloze? U mý žaluzie když ji chceš spustit se musí nejdříve zatáhnout a pak jde svoji vahou dolů. Namotávač špagátu s tím nijak nesouvisí. Pro motorizaci se to zajištění asi musí zrušit, žaluzie nahoře asi drží jen samosvorností převodovky motoru.
Ty balkonový žaluzie je montážní pohoda, horší je takováhle kráva široká v okně v prvním patře a vejš.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Výměna by znamenala nejen nový boudy ale i zkrátit nebo dokonce vyměnit kolejnice.
Kupil som motor S40/10, hriadel 40mm (odrezali mi na mieru, na mieste som potom skratil podla potreby), koncovku hriadele, lozisko do koncovky, dva zavesy lamely, nove plastove drziaky vodiacej kolajnice (povodne boli od UV rozpadnute).
Kupoval som tu: https://www.roletymarkizy.sk/ (hriadel nie je v e-shope, ale ochotne mi predali).
Lozisko v koncovke pasuje presne na rurku, v ktorej bola povodne oska. Na druhej strane rurka zavadzia - motor sice ma konci dieru, ale prilis malu - tak som rurku vykyval kliestami a urval (bola nalisovana v bocnom plechu krytu). Do bocneho plechu som vyvrtal 4 diery a namontoval drziak motora (skrutka + matica). Drziak ma byt v 45-stupnovom uhle, aby boli pristupne nastavovacie prvky dorazov (kedze kryt rolety nie je otvaraci, vyvrtal som do neho vpredu dve diery na toto nastavenie). Hriadel s motorom a koncovkou tam potom pekne vosla, poisti sa to skrutkou cez hriadel do plastovej koncovky.
Zavesy lamely presne pasovali na povodne plastove lamely. Motor som provizorne pripojil do predlzovacky a tak navinul roletu, bez problemov sa do krytu zmesti. Kabel presiel do kuchyne cez povodnu dieru po snure. Nebude sa tam nic sekat, dam kabel do tenkej listy, na stenu vypinac a z neho kabel do zasuvky.
Akurat som sa previezol do obchodu dvakrat, lebo som zabudol kupit montazny ramcek (potrebne casti: krabicu na stenu, montazny kovovy ramcek, samotny modul spinaca/tlacidla, kryci ramcek a dekoracny ramcek).
Napajanie 8,4V/15A (alebo kolko) je naozaj dost neprakticke.
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
Jak to vypadá po té výměně, k tomu fotky nemáš?
Kdo má místo z boku, tak by vlastně mohl dobastlit/zvětšit domek, dát motor z boku a připojit jenom na hřídel, ne?