Vkládání zajímavých obrázků II.
Moderátor: Moderátoři
V časoch, keď tu ešte nevládol všemocný Brusel a varilo sa poctivé pivko v časoch predprevratových, keď som prejazdil celú ČSSR:
- najlepšie fľaškové boli Krušovice a, samozrejme, čapované tiež.
- z čapovaných bolo dobré pivko aj v Rakovníku (asi rovnaký zdroj vody, ako Krušovice), potom kvasnicové v Pardubiciach,potom miestne v Broumove. A tých miestnych pív som popil dosť, v Čechách takmer všetky O.K. Na Morave to bolo horšie. Sorry. Okrem Radegasta a Starobrna.... Najhoršie pivo z vašich končín, ktoré som pil, bolo to, čo sa začalo čapovať u nás v meste v reštike po revolúcií. Malo farbu večerného chcania, chuť banánových šlupiek a názov Olšavan....
Je to však aj o návyku organizmu. U nás, keď som si dal Topvar, tak som mal krátky dosah (a nie len ja), ale ľudia od Bánoviec a Topoľčian, ktorí to píjavali pravidelne, tak O.K. Rovnako naša vtedajšia ,,Ilava", čapované pre nás ako-tak O.K., pre inochotárovcov - samoser. Dokonca, aj fľaškové okolo r. 1986 odrazu nejak skvalitnelo. O pár mesiacov však našli v kadi utopeného cigáňa a keď ho vylovili, všetko dezinfikovali, zas sa to vrátilo do šedého priemeru.
A z tých ,,normoBruselských" pív mi chutia fakt Svijany, Starobrno, domov si kupujem plechovky Krušovíc (žiaľ, dosť často je na nich kód, ktorý vravi: Made in Slovakia..., ale to je aj na Kozlovi, Prazdroji). Je to však už taká chuť: Najlepšia zo zlých.... Hlásam heslo: ,,Zabi Brusel, objavíš opäť chuť pív...."
A kutilmile - nelituju tě
- josef_novak