Vybíjecí napětí NiCd článku
Moderátor: Moderátoři
Vybíjecí napětí NiCd článku
Koupil jsem nové články NiCd 1900mAh a výrobce v datasheetu uvádí vybíjecí napětí 1V. Když článek vybiji na 1V, dá pouze 1300mAh. Dokumentace k mé nabíječce IMAX B6 tvrdí, že se NiCd muže vybít až na 0.85V. Chtěl jsem je na startu rozcvičit, tak jak to tedy je? Dík
A kutilmile - nelituju tě
To je nesmysl. Jak dlouho trvalo, než při těch odebíranejch 350mA spadlo napětí na článku z 1V na konečnejch 0,8V ? Aby článek "dodal při vybíjení do 0,8V stejně jako při vybíjení do 1V" - jak jsi koneckonců sám napsal, tak by mezi napětím 1V a 0,8V muselo napětí spadnout za nekonečně krátkej časovej interval ...doga píše:...Dal jsem jeden cyklus vybití-nabití až do 0.8V ale článek dal stejně jako do 1V.
A kutilmile - nelituju tě
Zkus baterku nabít proudem 0,1C po dobu 16-20 hodin bez detekce delty a pak zkus znova kolik v ní bylo.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
Pokud Panasonic neukončí výrobu (XCell aj. jsou bohužel všechno šmejd, po nějakejch 2-3 letech zcela minimálního používání jsou z nich v podstatě kondenzátory, po nabití se to tejden-dva dá používat, pak nic a po nějaké době stále víc článků ukazuje 0), tak se to holt po doprodání bude prodávat jako těžítko.
Tepelná koule, že?