UJT ledkovej blikač
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Používám to kulatý chlupatý, co mi narostlo nahoře na krku a taky nám 4 voči, víš? Neboli - máš zadaný napětí kolem 6V, chceš záblesky, uvádíš že ty LEDky chceš 4 - a po dílně, garáži a baráku ti porůznu visí a leží asi tak jedna peruť na počtech ve válečnejch stavech - takže mně to vychází jedna blejskavá bílá pod trupem, dvě blejskavý bílý na koncích křídel vedle pevně svítících zelený a červený a čtvrtá záblesková bílá na vocase ... A kdybys to chtěl jo modelový, tak jen ty nejmenší biz-jety pro největší zvěř mají všecky zábleskáče blikající najednou, velký lajnery pro vofce a náklady používají střídavou sekvenci v párech - najednou bliknou konce křídel a v pauze mezi zábleskama problikne podtrupová zároveň s ocasní ...Celeron píše:...
Ekkar: No jak si na to prosím tě přišel? Máš to za jednoho bludišťáka.
A kutilmile - nelituju tě
ZVUK2000 píše:Dělají se i 3Hz. A co dát do série za ní obyč. desetitísícovku.Celeron píše: 1,8 Hz je taky moc rychlý, koukni večír na oblohu až něco poletí nízko, to je tak jeden krátkej za 3-4 sekundy.
3Hz je mnohem větší fofr, než 1,8Hz.
O sériovým řazení blikačky s neblikačkama vím ale stále je ten problém krátkej pulz a cca 4 sekundy pauza a napětí je taky konečný. Ale zkusím, co bude dělat sériový řazení s zapojením od Luboše.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
ATTINY + jeden mosfet je jistota ze to bude fachat presne jak chces, muzes si nastavit frekvenci, delku zablesku a jas ledky jaky chces, rytmus zablesku jaky chces, rychlost rozsvecovani/pohasinani jakou chces, proste vsechno co chces a bude to fachat vzdy a za vsech podminek stejne. Jedinou nevyhodu to ma, neni to zadne pseudovtipne zapojeni a neni tam UJT
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavý je, že to bliká i bez odporu gate-A1.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]