Diody, můstek do nabíječky
Moderátor: Moderátoři
A jestli ten můstek snese trvale opravdovejch 50A, nebo polovinu, je jedno, je to 9A zabíječka a jištění má 20A, a i taková jednoampérová 1N400x snese krátkodobě 30A, tak kolik tenhle můstek? Papírově 400A, ale i kdyby "jen" 100A, tak to bohatě stačí.
Má tam 4 dráty s fastonama, takže, jestli jsou stejný šířky (6.3mm), mu stačí jen napojit můstek a k němu plácnout nějakej chladič.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
A kutilmile - nelituju tě
P. S.: Diody s tímhle pouzdrem jsem rozdal, jsou prostě nepraktický.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
M.
Zbytečný to není, umožňuje to volbu nabíjecího proudu pro různý velikosti baterky. I furt stejná baterka se dá nabíjet různýma režimama. "Arendáš - Ručka, Nabíječe a nabíjení" to popisuje velice přesně. Jako odporovej drát jdou použít různý topný spirály.marli píše:Používáte někdo podobný typ nabíječky olověných akumulátorů s doplněnými odpory pro omezení proudu, nebo je to zbytečné? Mám tu takovou nabíječku, s přepínačem proudovych rozsahů, kde byly odpory realizovány odporovým drátem a odbočkami z něj. Ten se ale rozpadl, a já nevím jaké hodnoty zvolit, a jestli je to vlastně potřeba...
M.
A kutilmile - nelituju tě
Moc díky - našel jsme si to v té knížce, vypadá to, že ta moje nabíječka je stavěná přesně podle jeho návrhu na obr. 48. Jdu objednat výkonové odpory.EKKAR píše: Zbytečný to není, umožňuje to volbu nabíjecího proudu pro různý velikosti baterky. I furt stejná baterka se dá nabíjet různýma režimama. "Arendáš - Ručka, Nabíječe a nabíjení" to popisuje velice přesně. Jako odporovej drát jdou použít různý topný spirály.