Jakou elektrickou odsávačku cínu
Moderátor: Moderátoři
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Mysteri píše:Práve pre ten spätný ráz sa dávali max. 3 dierky. Chce to skúšať postupne. Najprv navŕtať jednu... Tie tri boli overené ešte na tých poctivých, ťažkých, z čias soc. istôt...
Toto jsem měl udělaný už jako kluk, napadlo mě to kupodivu samotnýho. Jen jsem to přehnal a potom občas někde hledal v dílně vystřelenej píst.
Jinak tu starou komunistickou mám ještě jako uloženku schovanou, novou, nikdy nepoužitou.
To radši zapnu home made horkovzdušnou vyfukovačku. U ní je těleso 250W z klempířskýho kopyta. Místo měděnýho hrotu je komora s keramickejma korálkama skrz který prochází vzduch cca 2 bary do trysky fí 1 mm. Tenhle tlak naprosto dokonale a bez sebemenšího poškození vyčistí prokovený díry, někdy dokonce šváb DIL 14 až 40 z desky vypadne vlastní vahou. S SMD je někdy boj abych dolovanou součástku někam neodfoukl. Je u toho ale jeden problém, okolí vyfukovanýho švába se musí stříknout Silkalam aby se kuličky vyfukovaný pájky nenalepily na okolní součástky a nevyrobil se někde šlusanec. Takže upalanej silikonem a mytí desky po opravě.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jsem odsávačku vyzkoušel, sice na jednovrstvé desce ale s výsledkem jsem byl nadmíru spokojen (možná proto že jsem s něčím takovým ještě nikdy neměl možnost pracovat.
Ta moje Ersa vypadá jak ČeZeta 75 ale stejně mi nějak nesedí a radši si počkám na nahřítí home made vyfukovačky, s ní je úspěch zaručen na jakýkoliv desce.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!