Furt lepší než jedna ruka vomrzlá a druhá vopařená.
Vodovodní míchací baterie (odděleno)
Moderátor: Moderátoři
Vodovodní míchací baterie (odděleno)
Furt lepší než jedna ruka vomrzlá a druhá vopařená.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
A kutilmile - nelituju tě
Měli jsme to tak doma ale kohoutky byly nástěnný s otočnejma ramínkama, který se daly srazit k sobě, takže se jakž takž dala voda namíchat.
Není nad bimetalovou pákovku, co si umí namíchat teplotu sama.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Ale nejlepší je, když si ji v paneláku, kde není v obou potrubích stejný tlak, někdo namontuje včetně sprchy s aquastopem, pak přijdou odborníci měnit stoupačky a zapojí tu baterii bez zpětných klapek.
Zažili jsme to a pár dní trvalo, než jsme našli zdroj, proč v jedné stoupačce máme obě vody studené po většinu dne, a v dalších není dost teplá, ačkoli na přívodu do domu se to jevilo v pořádku. Máme totiž SV a TUV z různých zdrojů, studená má o půldruhého baru vyšší tlak, tak se skrz termostatickou baterii s uzavřeným výtokem tlačila studená do teplovodní smyčky. A zdaleka ne každý se pozastaví nad tím, že, ačkoli žádnou vodu zrovna neodebírá, se mu točí oba vodoměry: studená do plusu, teplá do mínusu...
Vtipné na tom bylo snad jen to, že, když to na chvíli zrovna bylo v pořádku, na tuto sousedku jsme se nedozvonili, protože se zrovna sprchovala...
Dodatečná montáž zpětných klapek to vyřešila.
Odděleno z vlákna s vtipy, protože přece jen si ty míchací baterie zaslouží vlákno vlastní.
p32 píše:v Británii jsou blbí a hloupí.
Tak určitý vývoj k nedobrému tam je. Asi to nebude tím, že ve vládě jim postupně přibývají hnědí a černí "Britové", ale...
Ty rubačky u čerpaček, protože nevěděli o úbytku řidičů. Pozabíjet a vyvézt na kafilerie sto tisíc prasat, protože jim odešli polští řezníci. Zastavit tepelné elektrárny protože fosilní paliva fuj a teď stavět plynové. Plyn není fosilní palivo?
Už před léty jsem si říkal, co to s tím národem je, když nařizujou na ulici mít dítě na vodítku.