Žhavicí svíčky VW AEF

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

Žhavicí svíčky VW AEF

#1 Příspěvek od Behemot »

Nemá někdo náhodou originální seznamy náhradních dílů shadewerke? Počebuju žhavicí svíčky do VW AEF, podle dílenské příručky mají brát zhruba 8 A při dožhavování (za běhu motoru takže na alternátorový napětí je to samozřejmě o něco víc).

Nésu ale schopnej zjistit originální číslo ND a podle toho něco zehnat. Ve kšeftech ten hnůj pro X různejch (i naprosto jinejch) motorizací nemá buď proud uvedenej vůbec, případně hodnoty od 5,5 A (což nebude žhavit vůbec) po 14 A (což možná bude žhavit líp v hlubokejch mrazech, ale 🤐 56 A už zežere baterku a budu rád dyž dvakrát nažhavím a 10 sekund budu točit startérem, pak útrum). Co todle je za dobu :roll:
passion

#2 Příspěvek od passion »

Daj VIN
Len tak r.v.98 AEF 1.9D
čídlo dielu N 10213002
Výroba zrušená 1.2.2015 bez náhrady
Behemot
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Behemot »

Je to myslim '97 tak to bude asi vono.

No tak to je sqělý, facht. Jezdí toho furt miliony a zehnat jakýkoli díly je katastrofa, samej rejžáckej šmejd, WTF? Nová hadica sání vod filtra po roce a půl díra. Novej vejfuk vod doporučenýho českýho tylla po roce a půl netěsní ve švu. Katastrofa tvl.
passion

#4 Příspěvek od passion »

Tak nešetri a daj tam origo (občas raketa), alebo aspoň diely z eshopu určené do prvovýroby. S tými problémy nie sú. Zvyčajne sú tieto diely následne prebalované do škatuliek s logom automobilky a predávané ako originál. Napríklad prvovýroba pre 1.9D:
https://www.skoda-diely.sk/nahradny-die ... 14134.html
jardafiala

#5 Příspěvek od jardafiala »

Behemot
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Behemot »

Ani u jednoho není uvedenej proud, bude nutný to vobvolat.

Kvalitní dodavatel na hadice sání NENÍ. Světla NEJSOU. Buď rejže, nebo vrakoviště.

Totéž mi servisák tvrdí vo uloženích a silentblokách motoru a převodofky.
PCmaniac99

#7 Příspěvek od PCmaniac99 »

S přibejvající teplotou klesá proud žhavkou.. podle mě řešíš nesmysly.. dejt tam BERU nebo Bosch a pro svůj klid si klešťákem změř proud... Jestli tam máš 74Ah baterku a dobíjení v pořádku tak se nemusíš ničeho bát...

EDIT: U takhle starýho diseláka by stačila i 55Ah baterka...
EKKAR

#8 Příspěvek od EKKAR »

Kdysi jsem získal přístup do ukrajinský databáze firmy ELIT, která na rozdíl od český není zablokovaná povinnou registrací odběratele, takže po chvíli hledání, k čemu že ten motor vlastně patří (Felina 1,9D nebo třeba taky VW CADDY II.gen) jsem vyčenichal, že náhradní žhaviče pro něj se doposud u ELITu prodávají pod následujícím kódovým označením:
0 250 201 032 BOSCH
S SS 10101 Starline
DEN DG-012 DENSO
DP-2 Y918J D-power NGK
30 91 5956 SWAG

Celkově se ale podle info z webu ELITu ty samý žhaviče montovaly do víc než stovky různejch aut počínajíc Audi přes Seaty a vůbec celej koncern VW až po Multicar a třeba taky některý motory Volvo.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Celeron

#9 Příspěvek od Celeron »

Naco řešíte svíce u dechtu? Já mám už víc než 4 roky v C4 HDI 3 svíce přerušený a předpokládám, že za tu dobu už nejde ani ta poslední. Protože nejdou vyšroubovat, tak na ně kašlu. Sundávat palici kvůli odvrtání a nebo dokonce tahat motor ani náhodou. Zatím se nestalo, že by v zimě potřebovalo HDI víc než dvě převalení a hned blafne. Motor má 155 tisíc a kromě voleje, naftovýho filtru a pytlíku močky nic nepotřeboval a je to ta proklínaná šestnáctistovka.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Behemot
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Behemot »

EKKAR píše:

Buď tam není nic, nebo 5,5-14 A, takže been there, done that.

Celeron: co na to mám říct, snad jen…co to sem zas vlezlo :roll:
passion

#11 Příspěvek od passion »

Celeron píše:Naco řešíte svíce u dechtu?

Je to komôrkový motor, nie priamy vstrek. Žhaví to aj teplé v lete.
PCmaniac99

#12 Příspěvek od PCmaniac99 »

Celeron píše:.....a pytlíku močky....

S močovinou to nemá nic společenýho je to Eolys - snižuje zápalnou teplotu sazí pro jednodušší regeneraci DPF - auto si ho samo dávkuje do nádrže s naftou.

Močovina se vstřikuje do SCR katu a snižuje oxidy dusíku NOx
EDIT: a močovinu tvý auto nemá

A passion má pravdu s tím komurkáčem - ten potřebuje žhavit i v létě, narozdil od tvýho commonrailu kterej chytá i při -5 v pohodě..

Behemote - neřeš co tam píšou za proud a něco tam dej ;)
Behemot
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Behemot »

Něco něco. Ty 5,5A pod -5 nenastartujou nejspíš ani dyž tam nahulákám éter (nebo dyž jo, tak že tam nafoukám půl flašky a že mi to pak urve kliku), na 14A bych tam musel stoprocentně dát 72ku akunu, jinak dvakrát nažhavím, 5 sekund votočím a další pokus nemá ani smysl zkoušet :roll:

Hlavně do psí řitě jak budu příště měřit kolik jich nende dyž to bude mít úplně jinej (nejlíp eště neznámej, ne?) proud? :idea:
EKKAR

#14 Příspěvek od EKKAR »

Debes nebel blbé, učuníš si snímače proudu každý žhavičky formou rozdílovýho zešilovače napětí z operáku na každou švíču a jako snímací sériovej odpor vezmeš kábel ke švíče. Neříkej mi, že když dáš 20-30cm káblu do obvodu s proudem 5-10A, tak že mezi jeho koncema nevznikne dost úbytku napětí, aby to nepřeklopilo rozdílovej zesík - na výstup pak stačí LEDka jako indikátor toho, že do daný žhavičky teče proud. Nefunkční švíča nebere šťávu = její LEDka nesvítí. Do samotnýho žhavicího obvodu nezasáhneš, žádnej odpor do něj nepřidáš ani neubereš - jen k přívodnímu kabelu paralelně připojíš vstupní imprdelanci dvou vstupů operáku velkou několik mnoho megaohmů ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Behemot
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Behemot »

No jasně, místo abych sundal konektor teplotoměru a nasadil klešťák, tak budu vyrábět nějakej obskurní pašmejd.

No tvl, tě pustili v porodnici na hlavu? Ten wágen má jako jednu z mála výhod tu jednoduchost. To si z toho budu eště vlastnoručně dělat složitej poruchovej hajzl dnešního typu?

Chcu vosmiampérový svíčky, ne elektrárnu 8O
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“