Aku vrtačka makita
Moderátor: Moderátoři
Aku vrtačka makita
Mám problém s aku vrtačkou makita typ DHP 458. Vrtacka se hreje po chvili bez zateze. Kdyz se vrta tak se zapecou uhliky do drzaku a nebo se spali rotor. Nemate prosim nekdo z Vas zkusenost kde by mohl byt problem? Vymenil jsem veskere dily (rotor, stator, vypinac) a problem setrvava. Je to uz nekolikata vrtacka stejneho typu v rade se stejnym problemem.
Díky za rady
Marek
Tu závadu co popisuješ jsem zatím neviděl, odchází hlavně uhlíky a praskaj jejich držáky, regulátor otáček a taky jsem měl protočenej komutátor proti plechům rotoru, urvaný dráty k cívkám. Taky jsem měl jednu co bez zátěže hulila z chladících žaluzií. Po rozebrání motoru se vysypala hromádka černýho mouru. Ten způsoboval zkrat a v tom mouru se dělaly vodivý cestičky. Vyfoukal jsem motor stlačeným vzduchem a celej zadek motoru namočil do petroleje. Petrák byl za chvíli černej jak bota. Od tý doby pokoj.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
To. CELERON....nemáš zkušenost přesně s typem DDF 458 jestli vyfukuje horký vzduch bez zátěže?
mareck píše:To. CELERON....nemáš zkušenost přesně s typem DDF 458 jestli vyfukuje horký vzduch bez zátěže?
Ne, tu jsem na stole neměl. Mívám tady hlavně starší, co měly NiCd jako třeba 6211, 6281 a podobný.
Do těch motorů s trvalejma magnetama stačí při vysouvání rotoru strčit "rouru" stočenou z konzervovýho plechu. Stačí jeden "závit".
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=12335
Ale jinde to rozporují. Tak nevím. Některé druhy magnetů mohou být náchylnější než jiné.
Ale ono to tak nebude. Patrně je to nějaká tradovaná pověra, kterou kdysi opisovali jeden od druhého. Dneska už se o tom ani nepíše. Není jasné, který fyzikální proces by takto mohl znehodnotit permanentní magnety.
Ale pokud "Je to uz nekolikata vrtacka stejneho typu v rade se stejnym problemem." , tak bude chyba buď v konstrukci vrtačky nebo v obsluze. To musíš zhodnotit sám.