LED žárovky (přesunuto)

Vše, co se týká osvětlení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Hydrawerk

#301 Příspěvek od Hydrawerk »

Zkratuj cínem všechny vadné / přerušené led čipy. Budí je zdroj proudu, takže by to mělo normálně fungovat a zbývající led čipy ani nebudou přetěžované. Zapájet novej čip na hliníkovou dps půjde dost blbě, vykašlal bych se na to.
rnbw

#302 Příspěvek od rnbw »

Pojde to, ale ak tam nie je spinany menic, bude ten prudovy zdroj hriat o to viac.

Spajkovat sa to da velmi jodnoducho - umiestnit do drziaku nad teplovzdusnu pistol. Alebo polozit na elektricky varic.
Hydrawerk

#303 Příspěvek od Hydrawerk »

Jestli je to 7W Osram, tak tam dost očekávám spínaný měnič - zdroj proudu.
Celeron

#304 Příspěvek od Celeron »

Odpájel jsem přívodní packy k hliníkovýmu chladiči a vydloubnul desku. Jo je tam nějakej pulzák, ferit třínohý trafo, dva velký elyty, tlumivka. Zespoda je něco SMD smetí, sedminohej šváb, gréc...
Vevnitř to má plechovej kornout jako chladič a kolem patice je labyrint skrz kterej může trochu proudit teplej vzduch ven, pokud je žárovka svisle paticí nahoru. Otázka ovšem je, kde to nasává studenej. :wink:
Šlusnul jsem ty dvě vadný, zbytek svítí. Chtěl jsem změřit proud a tak jsem odsál cín po tý co explodovala. Lupou vidím mezeru mezi pájecíma ploškama a světe div se, stále to svítí. 8O Odporově tam je 78 ohmů v obou polaritách měřáku. Co to je? To maj ty led čipy v plošáku natištěnej něco jako samoopravnej odpor, něco takovýho jak bylo u vánočních řetězů z klasických žárovek?
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
mi-ro

#305 Příspěvek od mi-ro »

To je otázka, zda odlehčení zátěže pulzák přežil. U zdrojů proudu sériovou kapacitou zkratování čipů celkem funguje ale pulzáky mají určité mantinely pro nejnižší a nejvyšší výstupní napětí. Pro zábavu a jako studijní materiál oprava ano ale vzhledem k ceně nové žárovky v řádu desetikorun je oprava nerentabilní.
..to bude jen ňákej odpůrek
Celeron

#306 Příspěvek od Celeron »

Dotaz jen z průzkumných důvodů: Co to je v měničích pro ledky za divnej zelenej matnej terčík průměru asi 10 mm u kterýho z jednoho boku vystupuje váleček průměr 5 mm a výšky 4 mm? Jedna noha leze z velkýho průměru a druhá z malýho. Odpor 0,5M, dle čínského "zkoumadla" to má kapacitu 560pF. Podle BM509 DC odpor 0,5M, kapacita 580pF ale RP při měření kapacity je 2M.
Na velkým průměru je nápis SPH a pod tím 1409.
Nikdy dřív jsem to neviděl. Zelený bývají pozistory ale ta hodnota odporu je divná.
Jirka

EKKAR

#307 Příspěvek od EKKAR »

Odhadem pozistor nebo varistor. Nepíšeš jak to je v obvodu toho LED měniča zapojený, křišťálová guľa se nemá čeho chytit ani s čerstvě nabitýma baterkama ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
breta1

#308 Příspěvek od breta1 »

Vetřu se sem s dotazem - (ne že by mi to trhalo žíly), ale výrobce uvádí pro LED žárovky s příkonem cca 10W až 15W zpravidla velikost světelného toku 1521 lm.
Nikdy ne 1520, nebo 1500, nebo 1400 atd, ale přesně 1521 lm.
To jim tak na tom 1 lm na konci fakt záleží?
Nebo z čeho to vyplývá?
To fakt ten světelný tok přesně měří (nebo z nás dělají blbce)?
rnbw

#309 Příspěvek od rnbw »

Bude tam asi 9 LED po 169lm.
rnbw

#310 Příspěvek od rnbw »

Dve fotky pre Celerona na objasnenie zahady neznamej suciastky.
Přílohy
ptc_2.jpg
ptc_2.jpg
ptc_1.jpg
ptc_1.jpg
Celeron

#311 Příspěvek od Celeron »

Jo, to je přesně vono, díly! Takže PTC, takovej jsem dosud neviděl. Ale ten Tvůj plošák ale není Ledka ale úsporka. Tipuju podle dutých nejtů kam jsou zasunutý dráty od trubice a zároveň plastový naváděcí kolíčky.
Jirka

rnbw

#312 Příspěvek od rnbw »

Ano, bola to usporka.
MH111
Kontaktovat uživatele:

#313 Příspěvek od MH111 »

Rozvířím s dovolením vody zdejší diskuse.
Jaké LED - žárovky použít při rozsvěcování čidlem? E27, ekvivalent 60 W klasiky, pokud možno ne namodralá bílá. Nějaké, které vydrží větší počet cyklů. Nové klasické žárovky nestojí za nic, často se buď rozletí při zapnutí úplně celé, nebo se alespoň oddělí ta část s vláknem. (NBB)
Sehnal jsem před časem jakési Tesla v krabici po 5 -NEDOPORUČUJI.
Mizerné chlazení a odskáčou to čipy. Celkem dlouho fungovala jakási z Lidlu, tam odešel měnič, čip v pořádku.
Ta zvláštní kukuřice, co jsem sem před časem dával, už taky dosvítila, upekly se 2 ledky, ale vzhledem k tomu, že jsou makroskopické s drátovými vývody, zkusím je vyměnit a udržet experimentálně LED žárovku co nejdéle v provozu.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#314 Příspěvek od Hubert_79 »

V Lidlu měli (minulý týden jsem to tam koupil) tři čiré LED žárovky Philips. Za asi 179,- Kč.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Hydrawerk

#315 Příspěvek od Hydrawerk »

Jaké LED - žárovky použít při rozsvěcování čidlem?

Vyber nějaký Osram / Ledvance, který má 100 000 cyklů a 25000 hodin udávané životnosti.
Odpovědět

Zpět na „Osvětlovací technika“