LED žárovky (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
Vevnitř to má plechovej kornout jako chladič a kolem patice je labyrint skrz kterej může trochu proudit teplej vzduch ven, pokud je žárovka svisle paticí nahoru. Otázka ovšem je, kde to nasává studenej.
Šlusnul jsem ty dvě vadný, zbytek svítí. Chtěl jsem změřit proud a tak jsem odsál cín po tý co explodovala. Lupou vidím mezeru mezi pájecíma ploškama a světe div se, stále to svítí.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Na velkým průměru je nápis SPH a pod tím 1409.
Nikdy dřív jsem to neviděl. Zelený bývají pozistory ale ta hodnota odporu je divná.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Nikdy ne 1520, nebo 1500, nebo 1400 atd, ale přesně 1521 lm.
To jim tak na tom 1 lm na konci fakt záleží?
Nebo z čeho to vyplývá?
To fakt ten světelný tok přesně měří (nebo z nás dělají blbce)?
Jaké LED - žárovky použít při rozsvěcování čidlem? E27, ekvivalent 60 W klasiky, pokud možno ne namodralá bílá. Nějaké, které vydrží větší počet cyklů. Nové klasické žárovky nestojí za nic, často se buď rozletí při zapnutí úplně celé, nebo se alespoň oddělí ta část s vláknem. (NBB)
Sehnal jsem před časem jakési Tesla v krabici po 5 -NEDOPORUČUJI.
Mizerné chlazení a odskáčou to čipy. Celkem dlouho fungovala jakási z Lidlu, tam odešel měnič, čip v pořádku.
Ta zvláštní kukuřice, co jsem sem před časem dával, už taky dosvítila, upekly se 2 ledky, ale vzhledem k tomu, že jsou makroskopické s drátovými vývody, zkusím je vyměnit a udržet experimentálně LED žárovku co nejdéle v provozu.