zářivka 36W / LED zářivka 18W

Vše, co se týká osvětlení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Victronix

#31 Příspěvek od Victronix »

Ivan_01 píše:
ZVUK2000 píše:
rnbw píše:Je pravda, ze pri osadeni LED trubice sa musi svietidlo upravit (odstranit starter).

To nemusí být vždy pravda. Zapojovali jsem LED trubice z Polska které měly přívod L a N jen z jedné strany. Muselo se "překopat" celé zářivkové těleso. :(
a prečo? Ak štartér nahradíš klemou a na druhom, nenapájanom konci trubice je klema tiež, tak nemusíš prerábať nič

Rozdělám zářivku (každý měsíc tak 10 ks), vykuchám vše co je uvnitř a zapojím jen konec L a N.
Hledám ideální řešení...
Celeron

#32 Příspěvek od Celeron »

Když to děláš takhle často, co používáš za roury? Zajímá mě životnost v uzavřený interiérovce Trevos SM 236 či podobný
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Victronix

#33 Příspěvek od Victronix »

https://www.led-pol.com/en/catalogue/pr ... -120-18w-2
ORO-T8-120-GLASS-BD-II
Parametry na krabici a na stránkách se liší. Na krabici je napsáno PF>=0,9;podle starých energetických štítků A++; Jinak to sedí.
2250lm, skleněná trubice, hřeje to jen nepatrně. Uvnitř je zdroj proudu.
Konfigurace LED na cuprextitovém pásku je 4P24S. Každá led cca.2,8V/60mA > čtveřice cca 2,8V/250mA > 24 sériově zapojených čtveřic.
LED pásek je po celé ploše nalepen jakýmsi silikonem na trubici.
:)
Je to ve stájích chovu prasat. Prostředí je značně nehostinné. Od zimy, po vedro, vlhko, čpavek a tak podobně. Plastová dvojtrubicová svítidla uzavřená.
V takovém podniku je dneska velmi málo peněz, tak se bere v podstatě to levné. Barva světla je celkem příjemná, teplejší než původní 36W klasika. Intenzita srovnatelná.
Některé trubice svítí 24 hodin denně.
Životnost zatím nevím. Ty co tam svítí nejdéle, tak asi 2 roky v kuse. Žádnou z nich jsem zatím neměnil.
Hledám ideální řešení...
Odpovědět

Zpět na „Osvětlovací technika“