Brokát na repro - náhrada

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hill
Administrátor

#16 Příspěvek od Hill »

V Malé Skalici byly člunkové žakáry Rocher z roku 1901, ty neměly ani papírovou kartu, ale pás s děrovanými dřevěnými lištami, do kterých se narážely kolíky. Klapaly tuším do roku 1993.
Pak tam byl sklad velkoobchodu potravinami, možná je tam dosud.
Radix

#17 Příspěvek od Radix »

Tady je jeden výrobce replik součástek na staré přijímače, včetně brokátu. Bohužel z Holandska.
http://www.radioverzameling.nl/repro/in ... front.html

Klikněte na Luidsprekerdoeken.
Nějaký brokát je i tady, ale ten by se na rádio moc nehodil.
http://www.textilie.cz/index.php?main_p ... cts_id=630

http://www.atelier-amulet.cz/metraz/
LeopoldMarsalek

#18 Příspěvek od LeopoldMarsalek »

Také sbírám rádia a místo brokátu používám obyčejný lavičník (hadr na podlahu) když se chvíli navíc používá, tak je špinavý a zašlý a vypadá, jakoby byl opravdu starý :) , zkuste to taky!!!!
SIDTIM

#19 Příspěvek od SIDTIM »

Přivedl jsi mne na hříšnou myšlenku aplikovat tanga mého miláčka... :lol:

Jinak, alles gute, hezký nový rok! :lol: :lol: :lol:
..a co shoří, nezhnije..!
LeopoldMarsalek

#20 Příspěvek od LeopoldMarsalek »

SIDTIM píše:Přivedl jsi mne na hříšnou myšlenku aplikovat tanga mého miláčka... :lol:

Jinak, alles gute, hezký nový rok! :lol: :lol: :lol:

No já to myslel spíš z legrace...lavičník bych tam samozřejmě nikdy nedal...ale s tím spodním prádlem to nezní špatně a má mladá pak bude chodit hezky naostro, protože všechno její prádlo použiju na rádia....
to bude něco!!! :lol: "Sexy Mikrofona" "Philips Erotic" "Žhavá Tesla"
"Vzrušený Telefunken" :lol: :lol: To budou krásná rádia, pak už stačí jen..... :oops: :oops:

Díky za skvělou mysšlenku!!!!!
bobecek
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od bobecek »

Celkem zajímavá varianta je i použít brokát ze starých rozhlasů po drátě, myslím ty ve dřevě, měli celkem velkou velikost a hodí se i na starší kousky. Pár jsem jich použil a nevypadá to špatně, originál je originál, ale když není k sehnání aspoň taková náhražka je dobrá. Ty bedny se dají koupit občas i na "AUKRU" a někdy i za dobrý peníz.
Oldradio
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Oldradio »

Na předválečná rádia se mi jako brokát osvědčila stará roleta, světlé provedení, po letech mívá i stylovou patinu.
V 60. letech se veškeré rozhlasové skříňky pro Teslu vyráběly v np. Interier Třešť, kdo pro ně dělal brokáty, netuším.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od RayeR »

Trochu to 10 let spici tema zkusim znovu ozivit. Jak dopadl tazatel? Objevili ste neco pouzitelneho? Ja se byl podivat v kutilstvi na florenci a v metrazni prodejne latek Mraz na Haskove. Tam meli sice stovky latek, ale samy kriklave barevny vzorovany nepouzitelny, pani jen zavrtela hlavou ze tohle nee. Mozna spis nake calounictvi, ale obavam se, ze zas potahove latky budou moc tluste a nepruzvucne.
Jo rozhlasy po drate by asi sly kanibalizovat, ale v dobach, kdy se to valelo na kontejnerech sem tim opovrhoval a stejne bych to nemel kde skladovat...
bayjay

#24 Příspěvek od bayjay »

Já byl před pár lety ve Flex-texu v Holešovicích a nějaké použitelné látky jsem od tamtud přinesl domů, jen tak do foroty kdyby bylo potřeba. Jak je to s průzvučností nevím ale to se u starých rádií asi moc nemusí hledět. V prvé řadě aby to ladilo spolu s dobou a nebylo to moc křiklavé.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od RayeR »

OK, dik za tip, tady ukazka, co zhruba shanim:
http://rayer.g6.cz/elektro/mk305/mk305e.jpg
Nejsem si jisty, jesi je to origo, na jinych fotkach sem videl na tom samem radiu i jine brokaty.
bobecek
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od bobecek »

Ano, vypadá to na original, velmi podobné mám na IR202 z roku 35.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od RayeR »

Tyjo, to je nahoda, neska cestou na autobus sem si u popelnic vsiml na viku polozeneho paklu latek, tak sem hned jeden popadnul http://rayer.g6.cz/1tmp/brokat.jpg. Ja myslim, ze to bude dobry, je tkana husteji ale pomerne tenka, tak s pruzvucnosti snad nebude problem. Sou toho asi metry, takze se klidne rad podelim s dalsimi restauratory...
Hejnicek

#28 Příspěvek od Hejnicek »

Ahoj,
urcite bych neco od tebe vzal.
Je to podobny treba na saty pro Telefunken.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od RayeR »

Hehe, to nastriham na ctverecky 20x20cm a zacnu po stovkach prodavat na ebaju jako ultra vintage loudspeaker fabric :) Ne, si delam srandu, predani nekde po Praze nebude problem, prip. pristi radioburza...
Hejnicek

#30 Příspěvek od Hejnicek »

Jestli ty baliky u popelnice byly na podobny modni zalezitosti, mel jsi si od "sberacu papiru" co byly opodal pujcit karu a vzit to vsechno.

Posilam SZ
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“