Prosím poraďte - C v obvodu stř. a obdélník. proudu
Moderátor: Moderátoři
-
feryakt
Ještě pro zajímavost jsem se dneska ptal prof. Dvořáka a ten tvrdí že je to dobře a že tam skutečně je na odporu napětí 1,5V, Uc=5V a Un=7,42V a z toho plyne ten zbytek jako I=1,51mA Xc=53,05k ohmu a Z=53,06k ohmu, tak pak nevím kdo je tu na hlavu,jestli já a nebo ten krám program
womacka naposledy m.j. píše:Ještě pro zajímavost jsem se dneska ptal prof. Dvořáka a ten tvrdí že je to dobře a že tam skutečně je na odporu napětí 1,5V, Uc=5V a Un=7,42V a z toho plyne ten zbytek jako I=1,51mA Xc=53,05k ohmu a Z=53,06k ohmu, tak pak nevím kdo je tu na hlavu,jestli já a nebo ten krám program
Pořád nechápu, jak může být napájecí napětí větší, než součet Ur+Uc. Může být nanejvýše stejné (při f-->0 nebo f-->nekonečnu), na frekvencích mezi tím musí být vždy Un<Ur+Uc. Za předpokladu, že ve všech případech mluvíme o stejné hodnotě sinusového průběhu (všechny efektivní nebo špičkové, případně všechny střední).
Zkrátka bubo10 tu uvádí hodnoty správně.
bubo10 píše:...
2. při sinusu jsou naměřeny blbosti - nefunguje Kirchofův zákon.
Takže ano, blbosti jsou naměřeny, pokud měříme milivoltmetrem například efektivní hodnoty. Pokud ovšem na 3-kanálovém oscilu budeme sledovat obě napětí na R a C i napětí zdroje, tak pro libovolný okamžik Kirchhof bude platit. Zdravím.
Já jsem jenom dedukoval, že ze zadaných hodnot je něco ef a něco max. A to jaxi do společného výpočtu bez koeficientů nejde.
Je mi celkem jedno,jestli jsi můj výklad nepochopil, důležité je, že to pochopil ten, co to potřeboval.
bubo10 píše:No, kdybys sledoval celou diskusi zjistíš, že jsem chtěl zadavatele upozornit na nesmyslné hodnoty, popř.aby doplnil o jaké druhy napětí se jedná.
Já jsem jenom dedukoval, že ze zadaných hodnot je něco ef a něco max. A to jaxi do společného výpočtu bez koeficientů nejde.
Je mi celkem jedno,jestli jsi můj výklad nepochopil, důležité je, že to pochopil ten, co to potřeboval.
[noflame]
Já ji sledoval a tvůj výklad jsem pochopil
zákon neplatí, když platí. O nic jiného nejde.
[/noflame]