Pracka so susickou doporucenie modelu.
Moderátor: Moderátoři
Pracka so susickou doporucenie modelu.
Kolega je trochu moc bohatý a kupuje Miele ale to jsme o dost jinde....
Za mě pračka 20000 za 20 je super poměr.... svagrová kupuje Candy za 5000 a dá se říct, že s malýma poruchama , kupuje co 5 let nové .... minimálně jsem ušetřil zeměkouli a záda
Co je na tom špatného?kutilmil píše:No tak skus poradit dva samostatne spotrebice
Za mě bych ti poradil vzít babu do obchodu a ať si vybere výrobce, co se jí líbí dle provedení. S tím, že doma probereš technické parametry a cenu. A vůbec neřeš to, že dražší jsou lepší. Prostě to není pravda, škrtni odshora ty 2 nejdražší a odspoda 2 nejlevnější a ve zbytku si vyber. Možná by bylo také vhodné napřed zjišťovat dobrou sušičku a potom pračku. Sušičku pod 7 kg vůbec neber, pračku pro těch 8 kg. Jinak je to vše stejné a za 8 let si pořídíš nové i když to bude ještě fungovat.
Ináč k téme, mám sušičku Gorenje D2A83IL/I, má dva filtre, suší skvele, ani prádlo nie je pomačkané, ale keď točí bubnom, tak hučí viac ako miešačka na betón. Keby som mal teraz kupovať sušičku, tak sa rozhodujem hlavne podľa hluku a dobrá vec by bola aj samočistiaci výmenník. Ale to je cena už niekde inde, ako bola pri tomto modeli..
- vasekpetr1
kutilmil píše:Neviete na akom prinvípe fungujú tie sušičky čo sú v práčkach? Pokial kuknem na net na samostatnú sušičku tak je bud kondenzačná alebo odvetrávacia. Ja chcem jedine kondenzačnú. V tej práčke je chladničkový kompresor? alebo ako dochádza ku kondenzácií odparenej vody?
Měl jsem tu kombinaci kdysi. Není to odvětrávací, občas tam pustí trochu studené vody na kondenzaci. Nemělo to filtr, takže to umřelo na bordel na topení a ventilátoru sušičky. Podle mého názoru nemůže vedení tepelného čerpadla vydržet otřesy v pračce.
Tady eva.cz nabízela sušičku beko s tepelným čerpadlem za 9000,-, takže si to nakoupily i důchodkyně.