Znak PHILIPS
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
https://www.conrad.cz/p/rucni-galvanizacni-sada-mnozstvi-1-sada-530506
https://www.conrad.cz/p/fyllningselektrolyt-zlaty-elektrolyt-100-ml-mnozstvi-1-ks-530832
Kyanid není jediná chemikálie, kterou lze používat při práci se zlatem.
A ano, pravděpodobně bude cenově výhodnější zadat to někam, kde to umí a dělají to často a nakupují suroviny ve větším množství.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem se vrátil k HAL a chemický zlato beru jen jako opičárnu kvůli vzhledu. Ale nový vypadají hezky.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Ja uz sem to prestrik jak to je s HALem, a nalepil na radia a koncim s tim.
Kdyby snad nekdo nahodou mel spetku hexakyanoželezitanu draselneho, tak bych este ze zajmu vyzkousel na necem jinem tu elektrolyzu...
Kyanotypie je v podstatě současník daguerrotypie a ve škole se o ní učívalo ještě v 70. letech minulýho století, stejně jako o základech tehdy ještě běžný černobílý fotografie založený na diferencovaný chemický redukci halogenidů stříbra předtím aktivovanejch osvětlením. Potom v 80. letech spolu s realizovanou školskou reformou vypadlo z osnov vícero věcí, černobílá fotografie spolu se svýma historickýma předchůdcema taky. Týká se to ročníků narození 1970 a pozdějších, v některejch školách se ta reformna projevila v části paralelních tříd, kde se učila "experimentální matematika" už od ročníku narození 1969 = hodně lidí si pamatuje, jak už od první třídy používali množiny, jejich dotyk, průnik a sjednocení nebo jak se tohle učilo "v sousední třídě" - bylo to na školách, kde "áčko" se učilo podle starý metody a "béčko" bylo "experiment". Zažil jsem tuhle dobu, proto si tak dobře pamatuju detaily - byl jsem právě ten poslední ročník učící se "po staru". A protože na prvním stupni jsem chodil do "malotřídky", kde se v jedný třídě učily dva nebo i tři ročníky naráz, tuhle novou koncepci jsem vnímal u "o rok mladšího ročníku" po několik roků. Kdy její působení na mladou generaci skončilo nedokážu definovat, ale moje děti se od první třídy už zase učily metodikou skoro stejnou, jakou jsem zažil na základce já.
Takže abych se vrátil ke kyanotypii - na základce se o ní mohlo učit nejpozdějc někdy kolem roku 1980 a těsně po něm, "devítky" žáků narozenejch v roce 1969 končily v červnu 1984, potom už se chemie i fyzika učily podle modernizovanejch osnov, ze kterejch byly direktivně vylučovaný jakýkoliv pokusy hrozící nějakým nebezpečím pro žáky a i z výukovejch textů se cenzurovaly popisy prací s jakýmakoliv nebezpečnýma látkama.
A kutilmile - nelituju tě