Karta pre BM2015 pre OB2
Moderátor: Moderátoři
Karta pre BM2015 pre OB2
nemá niekto náhodou kartičku pre elektrónku OB2 na BM215 ? Ide o stabilizátor napätia 105V.
Waldes.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Možno pre niekoho kto meria často celé roky a vie naspamäť ktorý kolík čo znamená to bude na pol minútu ako píšeš ale ja som si dosial vždy vystačil s kartou buď originálnou alebo som si takto zohnal od niekoho iného. Musel by som teda venovať veľa času zistiť čo kde a ako sa nastavuje a to mi pre to jedno jediné meranie pripadá zbytočné. Ak je to pre Teba také jednoduché prečo nevytvoríš kartu Ty ?
to ferdislav
jednoduchšie ako experimentovať s regulovateľným zdrojom do 150V ktorý ani nemám a záťažou je to zmerať priamo v originálnom prístroji tak ako to napadlo mňa aj Lukas-Peca Problém je len vo vzdialenosti cca 100km medzi mnou a majiteľom prístroja. Preto skúšam nájsť niekoho, kto má vytvorenú kartu aby musela cestovať len elektrónka a nie celý prístroj.
Waldes.
Jednodušší mi připadá udělat košer přípravek s možností měnit proud třeba regltrafem.
A nebuď líný tomu věnovat trochu času i když teď je to pro tebe jen kvůli jedné elektronce, ty zkušenosti se ti budou hodit i na jiné měření, zase se něco přiučíš
V podstate viem, že máš pravdu, preto som aj písal, že sa za to hanbím. Aby si to správne pochopil, keď som začínal s elektrónkami pred cca 50 rokmi niečo také ako bmko bolo len niečo čo mali v predajni Radioamatér a pre smrteľníka absolútne nedostupné. Potom ale nastal prudký vývoj polovodičov, tranzistory, intengráče, TTL, a napríklad v 82hom som si urobil vlastnú verziu Tramkitu s digitálnou stupnicou. Bol som vždy hrdý na to, že si veci naštudujem na maximálnu možnú mieru. No dnes si už vyberám čomu venujem čas a aj tak nestíham ... A konkrétne bmko má dosť nízku úroveň priority. Momentálne riešim jednoduchý menič DC/DC s čo najdokonalejším sínusovým priebehom aby bol zdrojom čo najmenšieho rušenia. Bude použitý v GDO... Rovnako aktuálne hľadám po nete a v knihách príklady diferenciálneho vstupného dielu s elektrónkami a zisťujem, že bol používaný žalostne málo alebo len ja naň neviem natrafiť ... Tým sa nechcem vyhovárať, len objasňujem ako to vidím ja.
Preto hľadám kartu, ktorá by umožnila ten stabilizátor vyskúšať na úrovni skúšania originálnych kariet pre 11TA31, 12TA31 teda na skrat a funkčnosť. Ostatné si zmeria aj sám ten priateľ priamo na prístroji.
Waldes.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Argumentovat tím, že se nevyplatí se tím zabývat kvůli jednomu měření je trochu úsměvné, zvlášť když výrobě přípravku bys čas věnoval. Originál karta není, tím pádem nic jiného než vymyšlení nové nezbývá. Když nejsi ochotný to udělat sám, bude to za tebe prostě muset udělat někdo jiný.