Bosch IXO 2 - kde sehnat přepínač ?
Moderátor: Moderátoři
Bosch IXO 2 - kde sehnat přepínač ?
přestal mi fungovat přepínač směru ve šroubováčku Bosch. Máte někdo náhradní, nebo nápad, kde by měli ?
Z autorizovaného servisu Bosch mi odepsali, že nedodávají, v GME, NEON, EZK, TIPA, HADEX nemají.
Díky všem
- jardafiala
-
petrfilipi
Co chybí tomu tvému přepínači? Odešly ty posuvné plošky? Nebylo by možné ho opravit s použitím jiného (podobného) dílu?
PF
petrfilipi píše:Co chybí tomu tvému přepínači? Odešly ty posuvné plošky? Nebylo by možné ho opravit s použitím jiného (podobného) dílu?
Přepínač jsem zatím nerozebíral, ale myslím, že posuvné plošky jsou spálené - řekl bych, že jsem šroubovák trochu přetížil a nevydržely to. A podle toho se i chovají - jako vaklkontakty.
Třeba někdo z místní komunity už ty přepínače objednával. Jinak to pak udělám já.
-
petrfilipi
Tady je celá deska za 7 éček, ale z Rakouska.
PF
Zaky píše:Kup ten přepínač z Ali, taky jsem to tak udělal, když jsem tenhle zázrak jednou opravoval. Původní pružinky, co jezdí přes kontakty, byly úplně vyhřáté, vyhodnotil jsem přepínač jako neopravitelný.
No kdybys měl víc kusů, jeden bych vzal od tebe
Já si všiml, že ty přepínače jsou dimenzované na 0,5A, ale téct tam musí daleko víc, takže se nedivím, že se ty přepínače pečou...
h_honza píše:Ten přepínač je hlavní systémové kazítko.
S tímhle souhlasím, hrubě poddomenzováno. Ale když jsem nad tím přemýšlel, jak by šel nahradit, tak mne nic nenapadlo, aniž by člověk nedělal redesign celého spínání. To si pak můžu přímo koupit něco dražšího (pokud to nebude ovšem udělané stejně blbě)