Pomalý start PC
Moderátor: Moderátoři
Osobně mám Defender vypnutý a když už někdy stáhnu něco raritního, třeba portable verzi něčeho, co potřebuji 2x za rok, tak to proženu přes VirusTotal.
Vira chytne jen pomatený PC jouda.
Uz se mi osobne stalo, ze se win zavirovaly pri instalaci jeste driv, nez se stahly aktualizace. Po formatu a nove instalaci jsme meli vic stesti.
Ale na to prijdes, az se ti to stane osobne. Fora jsou plne dotazu typu, nic jsem nedelal, mam zasifrovane fotky - pomoc. Mas antivirak? Naco, vzdyt nic nedelam...
Zkusenosti jsou proste neprenositelne, plati to stejne jak u viru pocitacovych, tak i skutecnych.
Antiviry odinstalovány za 8 hodin (furt se to hádalo mezi sebou
termit256 píše:A co diry v software na tys jaksi nepomyslel?
Uz se mi osobne stalo, ze se win zavirovaly pri instalaci jeste driv, nez se stahly aktualizace. Po formatu a nove instalaci jsme meli vic stesti.Dnes ti staci kdyz otevres nejake zavirovane pdf a nestacis valit oci...
Ale na to prijdes, az se ti to stane osobne. Fora jsou plne dotazu typu, nic jsem nedelal, mam zasifrovane fotky - pomoc. Mas antivirak? Naco, vzdyt nic nedelam...
Zkusenosti jsou proste neprenositelne, plati to stejne jak u viru pocitacovych, tak i skutecnych.
K tomu defenderu. Psat takovy virus jez neprojde ani pres zakladni antivirak z win muze jen pitomec. A ja verim ze lidi co pisou viry pitomci nejsou...
Preto si svoj vytvor otestuju na par najpouzivanejsich antiviroch. A na virustotal.com. Osobne som videl infekciu ransomwarom na PC, kde bol nainstalovany antivirus od Esetu.
piCZus píše:Jaký konkrétně software ti to zaviroval? Byl stažený z oficiálních stránek nebo byl instalovaný z disku?
Uz si to presne nepamatuju, je to nejaka doba. Byly to tusim w7 nebo xp. Instalace z disku, internet pres adsl modem pripojeny k pocitaci.
Tohle jsem uvadel jen jako priklad toho, ze i uzivatelum kteri "nedelaji nic spatneho" se muze viroza prihodit kdyz nepouzivaji antivir. Samozrejme pouzivat 3 antiviry je taky blbost.
Hras Scrabble? Skus SKREBL.EU - moj novy projekt.
Disclaimer: Nemam vystudovane elektro, je to len moje hobby.
"Failing to plan is planning to fail" (Alan Lakein)
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
Ked mi niekto donesie nieco na opravu a je tam AVG, tak ho davam tiez prec. Sprava sa to ako bezny malware - instaluje nechcene aplikacie (nejaky browser), zobrazuje falosne chybove hlasenia a ponuka zakupenie SW na odstranenie neexistujucich problemov.
termit256 píše:piCZus píše:Jaký konkrétně software ti to zaviroval? Byl stažený z oficiálních stránek nebo byl instalovaný z disku?
Uz si to presne nepamatuju, je to nejaka doba. Byly to tusim w7 nebo xp. Instalace z disku, internet pres adsl modem pripojeny k pocitaci.
Tohle jsem uvadel jen jako priklad toho, ze i uzivatelum kteri "nedelaji nic spatneho" se muze viroza prihodit kdyz nepouzivaji antivir. Samozrejme pouzivat 3 antiviry je taky blbost.