Signalizace HDO NT bezdrátově
Moderátor: Moderátoři
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
termit256 píše:Ale je uplne jedno kde a jak mas zapojeny boiler. Ta zasuvka nema s boilerem nic spolecneho. Proste prijme signal HDO ktery elektrarna vysila po siti, zapne relatkem proud a lampicka v ni strcena se rozne. Ja uz nevim jak bych to jinak vysvetlil.
Ta zásuvka je pro mě moc drahá schůdnější je pro mě ten výprodej těch HDO pokud asi ano jde tam nastavit ten kód na něm co mám já
-
petrfilipi
Starší FMX 100 / 300 jdou nastavit přepojením kontaktů (jsou vidět na obrázku pod krytem). Zmiňovaná zásuvka HDO je přímo určená k nastavení uživatelem.
Osobně bych do toho neinvestoval. Odpolední čas NT - TUV se dá zapamatovat, nebo zapsat a zbytek je stejně v noci. Časy se v daném období zpravidla nemění a upravují se tak 4× ročně, platnost 2 - 5 měsíců.
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Před každou změnou mi přijde e-mail s novými časy viz přiložený obrázek:
-
petrfilipi
Achab píše:... Časy se v daném období zpravidla nemění a upravují se tak 4× ročně, platnost 2 - 5 měsíců.
IMHO se časy (konkrétně u ČEZ Distribuce) mění 2x ročně se změnou času letní/zimní a naopak.
To Hape - ten rozpis je hezký. Taky mám jeden spotřebič na NT přes spínací hodiny a musím vždy těžce hledat časy spínání, protože u ČEZ Distribuce to nikdo v sobotu/neděli na web nevystaví.
PF
Marconi, nemusíš přece všechno zkoušet bez drátu.
Přece signál HDO ti sepne napájení boileru potažmo zásuvky u něj stykačem u hodin. K tomu nemůžeš, ale můžeš jinde přijímat stejný signál HDO, který jde po každém drátu.
Tak zásuvka, co tu na ni máš odkaz od Achaba, umí to samé, co přijímač HDO v rozvaděči hodin. A signál HDO máš všude v instalaci, tedy i v zásuvkách v celém domě. Jistě, není nejlevnější, ale třeba se ti to zaplatí v ušetřené platbě za sazbu.
Prostě ten povel místo jednoho zařízení budou přijímat zařízení dvě. Samozřejmě ten zásuvkový přijímač musíš nastavit na stejný povel, jako ten zaplombovaný. A co si do něj připojíš jako indikátor, to je tvoje věc, může to být třeba noční orientační svítidlo nebo rovnou nějaký žravější spotřebič do 2,3 kW (většina těch zásuvek s HDO je do 10 A), který ti to na drahý proud nedovolí zapnout.