Signalizace HDO NT bezdrátově

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Achab

#16 Příspěvek od Achab »

@markoni: odkaz na EG.D funguje, zkus jiný prohlížeč.
termit256

#17 Příspěvek od termit256 »

Ale je uplne jedno kde a jak mas zapojeny boiler. Ta zasuvka nema s boilerem nic spolecneho. Proste prijme signal HDO ktery elektrarna vysila po siti, zapne relatkem proud a lampicka v ni strcena se rozne. Ja uz nevim jak bych to jinak vysvetlil.
markoni
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od markoni »

termit256 píše:Ale je uplne jedno kde a jak mas zapojeny boiler. Ta zasuvka nema s boilerem nic spolecneho. Proste prijme signal HDO ktery elektrarna vysila po siti, zapne relatkem proud a lampicka v ni strcena se rozne. Ja uz nevim jak bych to jinak vysvetlil.

Ta zásuvka je pro mě moc drahá schůdnější je pro mě ten výprodej těch HDO pokud asi ano jde tam nastavit ten kód na něm co mám já
p32

#19 Příspěvek od p32 »

A o co ti vlastně jde?
a) o dobu, kdy je zapnuto NT a jdeš zapnout bojler?
b) o dobu, kdy se na NT zapne bojler a chceš být o tom jen informovaný a případně zapneš ještě např. i troubu atd.?
c) o dobu, kdy je bojler opravdu zapnutý, což v NT nemusí být furt kvůli již ohřáté vodě?
markoni
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od markoni »

B je právně
b) o dobu, kdy se na NT zapne bojler a chceš být o tom jen informovaný a případně zapneš ještě např. i troubu atd.?
ZVUK2000

#21 Příspěvek od ZVUK2000 »

A kde máš rozvaděč kde je stýkač ovládaný HDO ? Nelze brát indikací z něho?
ZVUK2000

#22 Příspěvek od ZVUK2000 »

Jinak, patrně to celou dobu blbě píšeš. Nemusíš sledovat kdy jede bojler, ale kdy máš NT. Protože bojler díky termostatu během NT vypíná.
petrfilipi

#23 Příspěvek od petrfilipi »

A taky prohledej AR/PE. Myslím, že kdysi vyšel plánek na indikátor NT HDO. Pracoval tak, že při NT posílal do fáze signál 22kHz a kdekoli na stejné? fázi byl přijímač, který tu frekvenci detekoval.

PF

Edit: Tady jsou ty články.
A taky je něco tady.
Milan_F

#24 Příspěvek od Milan_F »

markoni píše:jde tam nastavit ten kód na něm co mám já

Jak s tatarem...
Přílohy
Screenshot_8.png
Screenshot_8.png
Achab

#25 Příspěvek od Achab »

V případě změny povelu distributorem, například při výměně HDO v měřící soupravě, může být nutné přeprogramování. Řada FMX 500 jde programovat pouze přes kontaktní nebo optické rozhraní pomocí PC, nebo přenosným terminálem. Pro běžného uživatele to může být problém. Nevím, jaké možnosti mají obvoďáci EG.D, ale pochybuju, že se s tímto zabývají. S podobným požadavkem mě odkázali na cejchovnu v Táboře, což něco stojí.

Starší FMX 100 / 300 jdou nastavit přepojením kontaktů (jsou vidět na obrázku pod krytem). Zmiňovaná zásuvka HDO je přímo určená k nastavení uživatelem.

Osobně bych do toho neinvestoval. Odpolední čas NT - TUV se dá zapamatovat, nebo zapsat a zbytek je stejně v noci. Časy se v daném období zpravidla nemění a upravují se tak 4× ročně, platnost 2 - 5 měsíců.
Hape
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Hape »

Já to vyřešil registrací u E.ONu: https://login.eon.cz/prihlaseni/e24
Před každou změnou mi přijde e-mail s novými časy viz přiložený obrázek:
Přílohy
Informace o časech HDO - změna časů.jpg
Informace o časech HDO - změna časů.jpg
petrfilipi

#27 Příspěvek od petrfilipi »

Achab píše:... Časy se v daném období zpravidla nemění a upravují se tak 4× ročně, platnost 2 - 5 měsíců.

IMHO se časy (konkrétně u ČEZ Distribuce) mění 2x ročně se změnou času letní/zimní a naopak.

To Hape - ten rozpis je hezký. Taky mám jeden spotřebič na NT přes spínací hodiny a musím vždy těžce hledat časy spínání, protože u ČEZ Distribuce to nikdo v sobotu/neděli na web nevystaví.

PF
Achab

#28 Příspěvek od Achab »

Zlín patří pod EG.D. U sazby D45 mám obvykle změnu v začátku měsíce 2 - 4 - 9 - 11. Pro bojlery v sazbě D25 to může být jinak, i když ve zmíněné D45 někdy povel TUV zůstane dvě období beze změny.

Jinak mimo změn doby NT posílají i upozornění na odečty, plánované odstávky a jiné informace.
Hill
Administrátor

#29 Příspěvek od Hill »

Jaké nedorozumění?
Marconi, nemusíš přece všechno zkoušet bez drátu.
Přece signál HDO ti sepne napájení boileru potažmo zásuvky u něj stykačem u hodin. K tomu nemůžeš, ale můžeš jinde přijímat stejný signál HDO, který jde po každém drátu.
Tak zásuvka, co tu na ni máš odkaz od Achaba, umí to samé, co přijímač HDO v rozvaděči hodin. A signál HDO máš všude v instalaci, tedy i v zásuvkách v celém domě. Jistě, není nejlevnější, ale třeba se ti to zaplatí v ušetřené platbě za sazbu.
Prostě ten povel místo jednoho zařízení budou přijímat zařízení dvě. Samozřejmě ten zásuvkový přijímač musíš nastavit na stejný povel, jako ten zaplombovaný. A co si do něj připojíš jako indikátor, to je tvoje věc, může to být třeba noční orientační svítidlo nebo rovnou nějaký žravější spotřebič do 2,3 kW (většina těch zásuvek s HDO je do 10 A), který ti to na drahý proud nedovolí zapnout.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“