Tom Tom start
Moderátor: Moderátoři
- scorpions-cz
Tom Tom start
Problém je, že se to zhoršuju. Když to začalo, tak se to stávalo třeba po 30 km a když jsem to vrátil znovu do stavu navigování, tak to drželo zase 30 km. Během měsíce se to zhoršilo a teď už to vydrží tak 2 až 3 km. Pokud vezmu hadřík a přečistím displej tak to drží třeba 15 minut a potom to začne blbnout zase po 3km. Dvakrát se mi stalo, že smazal naplánovanou trasu, ale zase systémem, jako bych se dotýkal displeje.
Je šance s tím něco udělat, nebo se tím nemám trápit a mám koupit novou. Tato sloužila cca 6 let, tak bych se nové nebránil.
Moje TT720 začala mít menší jas displeje a tak jsem na Aukru koupil za 200,-Kč jinou i s kompletní výbavou.
Kalibrace displeje TomTom Go 750, ale asi i dalších.
1. Zjištění nastavení kalibrace displeje - dlouze podržet tlačítko vypnutí, dokud nenaskočí černobílá obrazovka.Zobrazí se diagnostika navigace a čtvrtý řádek odspoda je tovární nastavení kalibrace displeje.
2. Opsat kód továrního nastavení kalibrace displeje
3. Otevřít poznámkový blok Windows
4. Upravit kód do požadovaného tvaru a zapsat jej do poznámkového bloku (je nutné přehodit hodnoty viz níže, v zápisu použít mezery)
Tovární: 276 849 335 657 ( MinX MaxX MinY MaxY )
Požadovaný: 849 276 657 335 ( MaxX MinX MaxY MinY )
5. Uložit poznámkový blok jako soubor: cal.txt
6. Připojit navigaci k PC
7. Zkopírovat vytvořený cal.txt do rootu navigace Tomtom (přímo do adresáře souborů)
8. Odpojit a nechat restartovat navigaci - pravděpodobně se nic nevyřeší, displej bude stále reagovat špatně.
9. Zjistit jakým směrem je dotykový displej posunut - ideální je k tomu použít dotykové pero, ale lze i například tyčinku na uši.
10. Podívat se, jak ovlivňují hodnoty MaxX a MinX kalibraci (viz níže)
11. Připojit navigaci a přímo v rootu otevřít soubor cal.txt Nyní je potřeba si s kódem začít hrát. Přidávat a ubírat od hodnot MaxX, MinX, MaxY, MinY, restartovat zařízení a zkoušet účinky.
MaxX ovlivňuje levou stranu obrazovky
Zvětšením hodnoty MaxX - dotykový bod se posune doprava od místa dotyku.
Zmenšením hodnoty MaxX - dotykový bod se posune doleva od místa dotyku.
MinX ovlivňuje pravou stranu obrazovky
Zvětšením hodnoty MinX - dotykový bod se posune doprava od místa dotyku.
Zmenšením hodnoty MinX - dotykový bod se posune doleva od místa dotyku.
To samé platí i pro osu Y, akorát upravujeme polohu dotykového místa nahoru/dolu
Druhý postup je podobný. Oba jsou kdysi stažené z internetu, ale už nevím odkud.
- proveď reset tlačítkem (pokud je k dispozici)
- pak zapni, ale tlačítko drž tak dlouho, dokud nenaskočí černobílá obrazovka
- 4. řádek odspoda "Touchscreen calib. data:" -> opiš si ty čtyři čísla
- 3x rychle po sobě zmáčkni ON/OFF tlačítko. Ten interval mezi zmáčknutími by měl být cca 0,5 sec. (spíš kratší) a jenom krátké zmáčknutí, nedržet dlouho. Navi by se měla resetovat do továrního nastavení. Teoreticky by to mohlo pomoct.
Když to nezabere, tak další postup jak je psáno výš.
- scorpions-cz
Na TT jsem zvyklej. Měl jsem ho už asi před 15 lety v PDAčku a potom jsem měl TT ONE.
Jen škoda, že nejde TT nahrát do Ford S MAX
Jinak, teď mě napadlo, má někdo zkušenost s aktualizací navigace v tom S Maxu? Nechci zakládat nové téma.
- monterjirka
- scorpions-cz
Získal jsem ho před lety od známýho jako nefungující, měnil jsem v něm baterku, pak nějakou dobu šel, ale přestal jsem ho používat kvůli tomu, že za aktualizaci map Tomíci chtějí ve srovnání s běžně dostupnýma bezplatnýma navigacema pro hadrákový mobily neskutečný prachy - a i když mají po zaplacení aktualizace dat 4x ročně, tak stejně ty nejnovější změny tam stejně nikdy nebyly a navi mě zatvrzele posílala někam, kde buď už žádná cesta nebyla (uzavírka kvůli přeložení cesty), nebo naopak neznala nově otevřený křižovatky a úseky dálnic... Na poslání už by se dalo nějak domluvit, případně si domluvit spicha ...
A kutilmile - nelituju tě
- scorpions-cz
- scorpions-cz
EKKAR píše:... nejnovější změny tam stejně nikdy nebyly a navi mě zatvrzele posílala někam, kde buď už žádná cesta nebyla (uzavírka kvůli přeložení cesty), nebo naopak neznala nově otevřený křižovatky a úseky dálnic...
Jsi to neuměl nastavit a aktualizovat.
A když ti to svědomí dovolí, tak mapy jsou snad všude ke stažení.
A kutilmile - nelituju tě
Ale všechno je to jen věc názoru a zvyku, čím se nechám vést na cestě. Mě nezklamala, proto se jí držím.
- scorpions-cz
Podle TT jezdím i každej rok do Chorvatska a problém jsem zatím neměl.
Nu jak jsem psal, pokud by někdo chtěl elektroniku z toho mýho opravenýho, tak ji věnuju.
V pondělí si objednám novou.