cínování nožiček io
Moderátor: Moderátoři
cínování nožiček io
Vlastně možná můžu být rád, protože to jsou snad originály vytahaný na smeťáku a ne odpad vyřazený z výroby.
Některý soudruh má vybavení a před odesláním nožičky pocínuje (krásně se lesknou novotou), některý to pošlete tak, jak to získal.
Jak pocínovat ty zoxidované ? Kdysi jsem měl plechovku s cínem na vařič a v ní máčel konce kabelů. Před tím jsem ty konce namáčel do „převařené solné“.
Je nějaký dnešní způsob ?
Nebo se tím nikdo zdejší takto nezabývá ?
Díky
Ale kolikrát potkávám součástky, které vypadají nepájitelně, protože jsou třeba v nějakém QFN pouzdru, vývody mají z výroby asi niklované.
Přitom jdou dobře pájet.
Konkrétně třeba TGL-2210-SMl]
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
https://youtu.be/A_j44NURgwc
Je nějaký dnešní způsob ? "
Netušil jsem , že chceš koupit linku za meloun . Měl jsem zato , že chceš očisit "pár" švábů . Na to stačí jemný ocelák , jak jsem psal výše . Než nově pocínovat , je důležitější to zoxidované-degradované dostat pryč !
Minule dosiel procesor a chybala mu jedna noha. Pritom bol zataveny v paske, akoze novy. Nastastie bola ale nepotrebna - v zariadeni nezapojena
- ace_ventura