Phonic SEM715A - bzučiaca kalota
Moderátor: Moderátoři
Phonic SEM715A - bzučiaca kalota
Chcel by som sa opýtať, či máte niekto skúsenosť s aktívnymi pódiovými reproduktormi PHONIC SEM 715A. Mám jeden pár a hrajú slušne (čo sa týka ozvučovania väčších miestností). Na jednej z nich ale (keď nie je žiadny signál, je ticho) trochu viac drnčí / bzučí kalota. Opakujem ale, že je to vtedy, keď neprichádza žiadny signál a som blízko repro. Môže to byť spôsobené vyšším offsetom? Je možné s tým niečo robiť, nastaviť ho, prípadne, kde hľadať chzbu? Servisný manuál bohužiaľ nemám, iba používateľský a tam nič poriadne nie je.
Vopred ďakujem
- TheLastUnicorn
- TheLastUnicorn
- TheLastUnicorn
- TheLastUnicorn
Bez nejakej podrobnej analýzy a meraní sa to ale bohužiaľ asi nedozvieme.
Kontaktoval som aj Phonic support, nič som sa ale nedozvedel, iba to, že 5 rokov už nefunguje podpora pre tento typ aktívnych bední. Pýtal som sa aj aké má mať parametre (prípadne typ) to piezo, no bez odpovede. Aspoň aby som podľa toho mohol zohnať náhradu. Podľa nejakých prospektov, čo som našiel na nete by tam mal byť piezo "tweeter". Vypadá to byť taký šróbovací typ, ktorý je zaskrutkovaný do horny.
Rozobral som aj ten "asi" neoriginálny tlakový driver, ktorý drnčí a zdá sa mi, že má trochu poškodenú membránu po okrajoch (priložené foto).
V místě šipek jsou udělané vývody z vinutí kmitačky na ty pérové samosvorky. Dle mne je to tak v pořádku.
Vašek
- TheLastUnicorn
Pokud ale piezo, tak je jasný, že tlakový driver tam nejspíš nevydrží, protože chybí výhybka.
U toho driveru je potřeba ten kmitací sytém vytáhnout z magnetu a mrknout na stav cívky.