Internetové připojení O2
Moderátor: Moderátoři
Internetové připojení O2
Zavedl jsem si internetové připojení od O2. Nabízeli mi jejich modem za hodně tisíc anebo pronájem. Řekl jsem ,že zda by fungoval i můj VDSL modem comtrend V3026e. Bylo mi řečeno, že pokud je VDSL tak ano.
Přijel chlapík z CETINU ,zapojil mi zásuvku pro připojení modemu, ovšem v té zásuvce je přímo konektor RJ-45.On to vyzkoušel a v pohodě. Ptal jsem se hop na to a říkal že to prostě dnes tak je ,že RJ11 se dává pouze ve spojení s pevnou linkou.
No jo ale na mém modemu je jako vstupní pro VDSL zásuvka RJ-11.
tak ted nevím ,zda modem nastavit jinak ,že vložím do klasických portů rj-45 a modem nastavit jinak. anebo redukce z rj-45 na rj-11 a zapojit do konektoru VDSL v modemu?
Já totiž neměl u sebe ještě tento modem, když byl u nás. Jinak bych to řešil s ním. Na O2 mi řeknou ,že jsem si mněl vzít jejich modem a měl bych klid
https://aukro.cz/vdsl2-splitter-k-modem ... tPEALw_wcB
Na tom splitteru byly ovšem všechny zástrčky rj-11
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Vykašli se na krimpování RJ11 na 4-párový kabel, ten se ti tamtěžko vejde.
vezmi klasický kabel s RJ11 pro připojení telefonního přístroje, lhostejno jestli jedno či dvoupárový a propoj zásuvku RJ45 se zásuvkou RJ11 (DSL) na modemu.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- PCmaniac99
Eleman píše:Znovu opakuji RJ11 jde do RJ45 strčit (opačně ne) a spolehlivě to funguje, žádná redukce není třeba
To je pravda, ale spravidla si takto nenavratne ohnes krajne "pruzinky" na RJ45 samici. Ak ich nevyuzivas a nikdy nebudes, nie je probem, ale ak ich budes v buducnosti potrebovat, tak si si vyrobil problem.