Thompson MH21-182 - syčí v pohotovostním stavu

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Hifista

Thompson MH21-182 - syčí v pohotovostním stavu

#1 Příspěvek od Hifista »

Tento televizor jde po zapnutí naprosto bez závad, ale po vypnutí do pohotovostního stavu zdrojové trafo trafo vydává dosti silný syčivý zvuk, obdobný syčení oblouku vn. Zkoušel jsem zatím elyty v primáru i sekundáru zdroje, ale bez výsledku. Nesetkal se někdo s takým problémem?
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ZdenekHQ »

Nezatíženej zdroj zřejmě přejde do blokovacího režimu, tam je jeho činnost dost nepravidelná, něco jako wartburg na volnoběh.

Možná tam bude i časovací keramickej kond, zkus trošku ujet s kmitočtem.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
cabernet

#3 Příspěvek od cabernet »

Hifista píše:Tento televizor jde po zapnutí naprosto bez závad, ale po vypnutí do pohotovostního stavu zdrojové trafo trafo vydává dosti silný syčivý zvuk, obdobný syčení oblouku vn. Zkoušel jsem zatím elyty v primáru i sekundáru zdroje, ale bez výsledku. Nesetkal se někdo s takým problémem?

Aký riadiaci obvod je použitý v zdroji?
Hifista

#4 Příspěvek od Hifista »

Je to chasis ITC 008 a primár zdroje nemá IO, ale je to provedeno pomocí tranzistorů.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ZdenekHQ »

Mohlo by být i uvolněný vinutí. Párkrát jsem se s tím syčením setkal, ale nikdy to nebylo tak hlasitý, aby to vadilo.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
kozoka

#6 Příspěvek od kozoka »

Je to normální u těhle televiz, děla se na to uprava - odstran propojku jp 029 a je to :lol:
workhard
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od workhard »

Měl jsem ne syčící ale cvakající SONY 37 cm ve stand-by,nakonec pomohla balastní zátěž v podobě 220ohm odporu. Nejdřív jsem to neřešil,ale to cvakání odpravilo STR zhruba za týden.
Hifista

#8 Příspěvek od Hifista »

Tak jsem rozpojil dle rady propojku JP 029 a skutečně došlo ke snížení hladiny syčení asi na třetinovou hodnotu, ale stále to je v úplném nočním tichu nepříjemné. Laboroval jsem ještě se závitem nakrátko kolem vinutí a při jeho stlačení už by to bylo vyhovující. Uvažuji, že bych trafo vyjmul , namočil do epoxydové pryskyřice ale předem nevím, zda-li to přinese kýžený efekt.
kozoka

#9 Příspěvek od kozoka »

Hifista píše:Tak jsem rozpojil dle rady propojku JP 029 a skutečně došlo ke snížení hladiny syčení asi na třetinovou hodnotu, ale stále to je v úplném nočním tichu nepříjemné. Laboroval jsem ještě se závitem nakrátko kolem vinutí a při jeho stlačení už by to bylo vyhovující. Uvažuji, že bych trafo vyjmul , namočil do epoxydové pryskyřice ale předem nevím, zda-li to přinese kýžený efekt.
Nepomůže, jediná možnost je vyměnit pulzní trafo za jiný Tip (Orega) nevím z hlavy obj. číslo, je třeba se obratit na některý ze servisů Thomosn. To trafo stojí kolem 150kč.
kozoka

#10 Příspěvek od kozoka »

Není TO VĚC JENOHO KUSU :( Do MH se sice používali chassis ITC008 ale dávali se tam jiné pulzní trafa. Všichni prodejci si ztěžovali na nepříjemné syčení ve stand-by, předprodejní kusy putovali do servisu, aby firma Thomson ušetřila (na přání šefa Ludka Ransdorfa) se dělala pouze uprava, pokud si prodejce/zakazník dál ztěžoval, přístoupilo se pak na výměně pulzního trafa. Nedivím se že divize TV Thomsonů skončilo v konkurzu a zkrachovalo.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“