Domáce uskladnenie chemikálií

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
p32

#16 Příspěvek od p32 »

Otkundes píše:Stejně tak, dle barvy, ten zbytek ve druhé lahvičce není jen čpavek. Ten by měl být čirý, nebo slabě žlutý. Je to plyn, rozpuštěný ve vodě.
To se mi líbí. HCL je taky jen chlorid rozpuštěný ve vodě. :lol:
LojzaFernet

#17 Příspěvek od LojzaFernet »

Nedávno jsem objednával do práce dva litry IPA a muselo to jít jinou dopravou, než ostatní součástky. Zajímavé je, že persíran mohl jít normálně a IPA potřebovala speciální dopravu. Jinak cokoliv s chlorem postupem času i v plastový flašce zmenšuje svůj objem, jakoby se to odpařovalo i v hermeticky uzavřeném prostředí, takže nádoba se zmenšuje, nejlépe je tedy nakupovat jen aktuálně potřebné množství a skladovat ideálně někde mimo barák, všechno okolo rezne, někdy i tráva . :D :D
---------------------------------------------------------------------------
Krásné a příjemné věci by se neměly odkládat, nikdy nevíš, jestli se k nim budeš moci ještě vrátit ...
Otkundes

#18 Příspěvek od Otkundes »

p32:
To se mi líbí. HCL je taky jen chlorid rozpuštěný ve vodě.

Opravdu? Ve škole jsme se učili, že HCl je chlorovodík a je to plyn. A pokud je ten plyn rozpuštěn ve vodě, je z toho roztok kyseliny solné (chlorovodíková). Chloridy jsou již prý jen sole té kyseliny. 8O
p32

#19 Příspěvek od p32 »

:lol:
BOBOBO

#20 Příspěvek od BOBOBO »

Solnou nijak neutěsníš , snad jen zavařit . Jelikož jentak nezmrzne , mám ji v kolně celý rok v originál plastovém kanystru . A amoniak se nejenom ve vodě rozpustí , ale i zreguje na (NH₄)OH ..... Zbytky na dnech sklenic budou najspíše reakční produkty s uzávěry . Jediné věci bych se doma bál a to kyseliny dusičné . Žere člověka okamžitě a rychle . A ještě hůře fluorovodíková , ale ta se naštěstí k lidem jentak nedostane .
Odpovědět

Zpět na „Poradna“