Emos cinska kopia tradicnej vidlice
Moderátor: Moderátoři
Emos cinska kopia tradicnej vidlice
https://www.emos.sk/vidlica-uhlova-pre- ... abel-biela
Vyhorela roztrojka (tiez EMOS), kde bol zapojeny bojler. Pre istotu aj so zasuvkou a vidlicou od bojlera. Takze zasuvku aj vidlicu som musel vymenit, nakoniec som pouzil radsej inu.
Ale ono je to stejné i u vypínačů, ani gram plastu navíc.
Všimnul jsem si, že pro tu klasickou řadu vypínačů a zásuvek existují i čínské plagiáty (mají je třeba všechny tři prodejny čínského zboží v našem městě), ale to bych nekupoval snad ani jako hračku.
Jen si říkám, Narex Bystřice se před nějakou dobou soudil s nějakým výrobcem, že vyrobil šroubovák se stejným tvarem rukojeti jako oni před desítkami let a musekl prý něco platit. Jak je možné, že nějaká jiná firma typu emos vezme tradiční design vidlice (zásuvky, vypínače) - autorské dílo patřící momentálně ABB a beztrestně ho použije navíc ve značně ošizeném provedení (teda aspoň předpokládám podle značky EMOS).
A kutilmile - nelituju tě
Asi by mal ist drot podla zelenej cesty, ale jednoducho tam nevojde. Hlavne, ked v tom malom mieste ma byt este nulak aj PE. Kabel bol dost hruby (bojler 3000W), ale vodice do dutiniek do 1,5mm² vosli.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Jinak zlodějka pokud vím pochází od toho, že v počátcích elektrifikace byla levnější sazba, pokud byl v domě proud jen na svícení, zřejmě kvůli dimenzování distribuční sítě. V tom případě se v domě nesměly vyskytovat zásuvky. Zlodějka umožňovala používat i jiné elektrospotřebiče než žárovky, čímž byl elektrický podnik okrádán.
EKKAR píše:Zlodějka je něco jinýho....Primárně to používali zloději KASAŘI, aby nemuseli hledat další zásuvku třeba na vrtačku...
Nechce se mi věřit, že by kasaři tvořili tak významnou skupinu. Byla tu i plejáda obchodních cestujících, pobývajících v levných hotelových pokojích se slabou žárovkou a žádnou zásuvkou. Ti si nosívali silnější žárovku a tu "zlodějku" pro cestovní vařič. Byli to drobní zlodějíčkové elektrické energie.
PotPalo píše:Dutinky sa dávajú do rozvádzačov. Nespomínam si, že by som ich niekedy videl použité v bežnej predlžovačke.
Prodlužovačky jsem nezkoumal, ale všechny flexošňůry, co jsem v poslední době kupoval, byly na opačným konci než zásuvka rozholený a na jednotlivých vodičích byly namáčknutý asi 5 mm dlouhý dutinky.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Lukas-Peca píše:EMOS dodává více kopií tradičních československých elektro výrobků, všechno v příšerné kvalitě. Měkký křehnoucí hořlavý termoplast, kontakty bez jakékoliv pružnosti. Ale asi se to prodává dobře, v obchodech už skoro nic jiného nemají.
Velky vyber skutocne nebol. Z uhlovych tak tri druhy (ked nepocitam dve farby - biela/cierna) - EMOS a potom polske. Tak som zobral este polsku ELGOTECH WT-35 a nakoniec som ju aj pouzil. Tam je zase dost pochybne riesene pripojenie PE vodica, ale aspon sa to da fyzicky zapojit a zlozit.